-dobry olej do reduktora i skrzyni bo w zimie zakatujesz (5W30 dobry syntetyk byle bez dwusiarczku molibdenu)
O co chodzi z tym. Bo ja sobie zrobiłem miksturę z LiqidMolly do skrzyni.
-dobry olej do reduktora i skrzyni bo w zimie zakatujesz (5W30 dobry syntetyk byle bez dwusiarczku molibdenu)
miras7 napisał(a):Albo lepiej sprzedam Monterey'a i kupie Troopera. Podoba mi się
pocieszny napisał(a):-na drodze Ci nikt nie pomacha
kalex napisał(a):-dobry olej do reduktora i skrzyni bo w zimie zakatujesz (5W30 dobry syntetyk byle bez dwusiarczku molibdenu)
O co chodzi z tym. Bo ja sobie zrobiłem miksturę z LiqidMolly do skrzyni.
danti napisał(a):pocieszny napisał(a):-na drodze Ci nikt nie pomacha
Mi machają...
kalex napisał(a):Ja to co daje dodatek ? A co daje olej? - poza chłodzeniem? . Twierdzisz że inżynierowie byli tak sprytni podczas projektu,że jak zwiększych właściwości smarne oleju to uszkodzisz przekładnie? Plissss
kalex napisał(a):W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś. Właściwości oleju m.in lepkość zmienia się w miarę "zużycia".Dodatki posiadają bardziej stabilne wiązania chemiczne powodujące iż właściwości oleju, jego "sprawność" ulegnie wydłużeniu. Ale co za różnica. Ja dolewam. Zmieniam olej co 15 tysi. Inni nie dolewają i nie wymieniają oleju wogóle - moj jeździ , ich też jeżdżą. Nie widzę przeciwwskazań , dla tego zapytałem czemu "nie dolewać MoS2" myślałem że są jakieś argumenty techniczne. Ale puki co nic nie usłyszałem. Zęby też można myć,raz ,dwa ,lub więcej jak kto lubi , a na starość itak wypadną,ale nie jest to argument za tym żeby nie myć wcale.
danti napisał(a):miras7 napisał(a):Albo lepiej sprzedam Monterey'a i kupie Troopera. Podoba mi się
Zamienił stryjek siekierkę na siekierkępocieszny napisał(a):-na drodze Ci nikt nie pomacha
Mi machają...
wojtekkk napisał(a):pukanie w czoło to nie to samo co machanie
kalex napisał(a):Posiadacze 4xj1 sobie machają ,bo już się więcej mogą nie zobaczyć na drodze.
kalex napisał(a):Posiadacze 4xj1 sobie machają ,bo już się więcej mogą nie zobaczyć na drodze.
koluniu napisał(a):Powiem Ci Robercie że tak od 80km/h tsy zero lepiej się zbiera!
koluniu napisał(a):17 kucy w tsy dwa więcej, ale moment w tsy zero jest naprawdę fajny. w tsy dwa żeby tak samo zbierał się jak tsy zero z piątki trzeba by na trzy zrzucić...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości