FFK napisał(a):- wymiana uszczelki pod przepustnicą z "oryginalnej" warszawskiej z niewiadomo czego
peterek66 napisał(a):Ta...FFK napisał(a):- wymiana uszczelki pod przepustnicą z "oryginalnej" warszawskiej z niewiadomo czego
Ostrożnie z tą "warszawską uszczelką", napisz z "gównianej uszczelki"
FFK napisał(a):Poprawki, czyli:
- rozebranie i naprawa sprzęgieł piast (prawa, lewa)
- regulacja luzów na łożyskach (były wymieniane w AB Serwis)
- ponowny (prawidłowy) montaż parownika
- przegląd wiązki elektrycznej silnika i jej poprawne zamocowanie
- demontaż filtra i prawidłowe poprowadzenie przewodu LPG
- wymiana uszczelki pod przepustnicą z "oryginalnej" warszawskiej z niewiadomo czego
- drobne poprawki takie jak izolowanie przewodów, wymiana zwykłych nakrętek na oryginalne opel/isuzu
W trakcie:
- diagnozowanie przyczyny gaśnięcia silnika
- diagnozowanie przyczyny problemu odpalania samochodu
- diagnozowanie przyczyny przerywania pracy silnika na Pb a co za tym idzie strzałów na LPG
Hezuz napisał(a): i z gęby cholewa - bo miał sie nie odzywać
piotrck napisał(a):I jak się sprawa zakończyła ? Naprawili to co zostało spieprzone ?
Hezuz napisał(a):Marcin - Ty chyba już .................... nie bardo wiesz co chcesz
Hezuz napisał(a):JAK TO MAWIAL MÓJ DZIADEK - NIGDY NIE ROZMAWIAJ Z GŁUPKIEM BO KTOŚ , KTO STOI Z BOKU POMYLI WAS
piotrck napisał(a):tu nie widzę załatwienia sprawy polubownie . hmmmmm...........
czekam na dalszy ciąg wydarzeń bo forum miało pomagać
skiczu napisał(a):Poprzedni post - Żarcik taki .
Nie znam Hezuza ale też świadczę usługi "dla ludzi". Powiem tylko tyle, że z setek zadowolonych klientów pamiętam kilku "kwiatów" co krwi napsuli co nie miara... Winny był INTERNET...
FFK napisał(a):Powiem krótko. Nie stać mnie już na naprawę tego auta. Po prostu nie mam już na dalsze naprawy. W dniu dzisiejszym stwierdzono luzy na łożyskach, które były wymienione w Lesznie. Nie zrobiłem więcej niż 1500-2000 km i już luzy... Naprawa klimatyzacji to 1300 - 1500 zł (sprężarka po regeneracji, płukanie układu, próba szczelności, nabicie itp), auto szarpie na Pb i strzela na LPG, samochód po wizycie w Lesznie ma problemy z odpalaniem na zimnym silniku (a jak nie odpali za pierwszym przekręceniem kluczyka to jest małe prawdopodobieństwo, że wystartuje za kolejnymi próbami), piszczy cały czas w lewym przednim kole (ale to przecież klocki muszą się dotrzeć z tarczami bo nowe...), Przewody od czujników ABS tak sprytnie poprowadzone, że wkrótce się przetrą (słowa pana diagnosty). Dotychczasowe koszty jakie poniosłem to naprawa w Lesznie 3600zł, dotychczasowe poprawki 500zł i chuj wie ile jeszcze....
Nie mam już kasy ani siły na dalsze naprawy...
FFK napisał(a):28 sierpnia Monciak pojechał do AB Serwis na poprawki, o godzinie 11:30 Bartek odebrał auto z dworca PKP w Świebodzinie, gdzie odstawiłem mu auto.
freefly napisał(a):A tak przy okazji, to miałem przyjemność poznać "peterka66". Naprawił mi próg oberwany przez "ciągnik rolniczy napędzany etanolem 3,5 promila". Polecam, bo nie dość, że sympatyczny chłop z niego , to na dodatek robi swoją robotę solidnie.
piotr R napisał(a):Warsztat AB miał gorszy okras. Mniej więcej w tym samym czasie zostało spiepszonych kilka aut. Były to sprawy poważne. Myślę, że wyciągnęli z tego wnioski.
Dogadałem się z nimi, moje straty zostały zrekompensowane innymi naprawami.
O ich, jakości napiszę za dwa tygodnie jak wrócę z wakacji.
peterek66 napisał(a):Ta...
Wiem (z rozmów prywatnych), iż za chwilę pojawią się kolejne wpisy osób niezadowolonych z usług AB Serwis. Doszły mnie także słuchy, że cała sprawa wyszła po za ramy naszego forum i zaczyna zataczać coraz to szersze kręgi w świecie wielbicieli off road`u. Tym samym uważam, iż reklama warsztatu który "dorobił się" tak negatywnej marki, powinna jak najszybciej zniknąć z naszego forum, byśmy nie byli kojarzeni jako Ci, którzy promują taki styl prowadzenia biznesu. Jednocześnie sugeruję by wprowadzić zasadę nie umieszczania żadnych reklam na naszym forum, na tytułowym banerze. Reklamujmy firmy w postach. Jeżeli u podstaw pojawienia się reklamy AB Serwis legły względy finansowe, dotyczące utrzymania forum, to ja pierwszy wyrażam chęć do współuczestniczenia w finansowaniu utrzymania naszej strony, i w miarę możliwości zapraszam do tego samego innych forumowiczów. "Opodatkujmy" się na rzecz utrzymania naszej Trooperowo-Montereyowej społeczności, by móc z godnością jeździć naszymi samochodami, oraz z dumą wozić naklejkę "www.trooper4x4.pl".
piotrck napisał(a):dorzucam się do składki i myślę że można wrzucić to zapytanie w odrębnym wątku , co o składce myślą inni
myślę że ta składka nie będzie wysoka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości