Nazwa Monterey była dla koncesjonera w Europie czyli Opla, Ameryki bodajże obie to Trooper a Australia BigHorn oczywiście ISUZU, ale wracając do pomp wody.....wszystkie pięć, które masz na car-stuff są, że tak powiem poprawne a mówiąc inaczej jednakowe, różnią się wytwórcą, ceną jak widać no i zapewne jakością, ja miałem GMB i Beck Arnley. Wszystkimi tymi numerami i cyframi, które są na tym opisie, jeśli wybrałeś prawidłowo rok produkcji i model to nie masz się przejmować nawet tym, że na ten przykład trafisz na części do Diesla bo jest to niemożliwe gdyż w USA nie były po prostu sprzedawane, tylko benzynka. Silnik w naszych wozach ma symbol 6VD1
(o czym wiesz), a jest to istotne no i jeszcze przy zakupie niektórych części jak na przykład tłumik, że RS to wersja krótka, wybacz że pisze, ale nie bez racji bo mój koleżka się właśnie tak zrobił, że zamówił sobie Walker'a i jak przyszedł to się okazało że do krótkiego
a taki była zadowolony, że kupił tłumik taniej ode mnie
. Jeszcze nasunęło, nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale niektóre części i to niektórych firm a taką jest na przykład A1Cardone ma dodatkowy składnik ceny, jakby to powiedzieć tzw. "zastaw" (CORE), jest to związane z tym, że jeśli dostarczysz im wymontowaną starą część w oryginalnym pudełku w którym dostałeś nową to ten zastaw jest Ci zwracany, nie wiem czy jest to powiązane z ochroną środowiska czy też z regeneracją, nie pytałem, ale mam tak z pompa wspomagania, która leży u mnie po wymianie w tym pudełku i czeka właściwie tylko nie wiem na co
co do sondy lambda to jest ich kilka, ale do naszego modelska jest ta
http://www.car-stuff.com/carparts/isuzutrooper19921996densow0133-161216838036.htmlaaaaaaaaaaa i jeszcze jedno w car-stuff nie zrobisz zakupów z Polski ani innego kraju poza USA niestety tak jest też w większości tych sklepów, dlatego należy skorzystać, albo ze znajomego tambylca
albo z jednej z firm zajmujących się zakupami i wysyłką do PL, ta którą Ci podałem jest sprawdzona i uczciwa więc mogę ze spokojem polecić, a takich firm natworzyło się dość dużo jak widzę w necie.
Poza tym reszta leży w grubości portfela i Twojej z tym związanej "fantazji", to tyle z mojej strony, ale jak coś to pytaj jeśli tylko będę mógł pomóc z chęcią to zrobię, a żeby trochę podostrzyć Twój "apetyt" dodam, że dzięki zakupom w USA wywaliłem wiskozę i założyłem elektryczny wentylator z termostatem
i chłodnice oleju, dzięki tej pierwszej innowacji zyskałem na mocy i spalaniu............zobacz tutaj ->
http://www.flex-a-lite.com/auto/html/electric-fans.html dzięki drugiej poprawiłem na pewno "żywotność" oleju i chłodzenie silnika latem.
pozdrawiam