Jake napisał(a):Podobno Monroe sie spisuje lepiej niz Kayaba...
KacperP napisał(a):No lipa coś. Mianowicie wygląda to tak. Te auto od kiedy je kupiłem wogóle słabo startuje. No nie ma możliwości ruszyć na D bo wkońcu automat żeby koła boksowaly czy piszczaly jak na asfalcie. Natomiast jak cofa się czyli R to trochę gaz rusza z kopyta czy z piskiem. Wkoncu to 3,2 i jakieś niby 280KM. Jak auto ma na D to pod górę jeśli rozpędzony to ledwo jedzie, a jak stanąc to nie ruszy, to włączalem L to wtedy ciągnie jak należy. Kolejna rzecz, kilka miesięcy było spoko, a dziś ruszam i słyszę coś hałasuje, jakby obcieralo. Pojechałem tak 30km do mechanika i ciągle hałasowało, przejechałem się z mim i mówi że coś w skrzyni automatycznej a on się takimi nie zajmuje. Pojeździlismy na różnych przełożeniach i wygląda to tak że hałasuje tylko na napędzie na 2 tylne koła, natomiast na obu napędach na 4 koła chodzi normalnie. Będę szukał jakiegoś mechanika od automatów na Podkarpaciu bo co poradzic, a narazie jeżdżę na napędzie na 4. Kto co poradzi? Patrzyłem to nie ma tabliczek przy silniku, jedna jest na kokpicie wewnątrz auta, za kierownicą i to tylko nr.
Jake napisał(a):To jest przedliftowe Rodeo, pod maska masz 3.2 V6 SOHC 177KM. Takie samo jak w Trooperze.
Bardzo fajne autko swoja droga. Szkoda tylko ze z tyłu jest zawias na resorze. Tu akurat Opel zrobil jedyna zmiana na lepsze we Fronterze ładujac sprezyny śrubowe.
Jesli masz problemy na 2H, a na 4H wszystko wraca do normy - moze warto sprawdzic w pierwszej kolejnosci reduktor?? W automatach reduktor nie jest zintegrowany ze skrzynia tylko jest osobnym bytem, przykrecanym z tylu skrzynki.
Wikipedia napisał(a):The 4L30-E was an automatic transmission developed and produced by General Motors. It was developed for light-duty use in longitudinal engine rear-wheel drive vehicles.
black98rodeo napisał(a):The 4L30-E, IMO, is a weak transmission, many others will agree.[...]
Powrót do Isuzu Amigo, Rodeo, Mu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości