mroova napisał(a):Mojego remontu ciąg dalszy...
Zamówione części powoli spływają, ale żeby nie było za łatwo to w zestawie do odbudowy silnika firmy ENGINETECH sprzedający przysłał tłoki innego producenta, a mianowicie firmy ROCK PISTONS.
Czy ktoś miał styczność z tym producentem tłoków, czy nie lepiej aby wszystkie części (tzn. tłoki + pierścienie) były jednego producenta?
mroova napisał(a):Szlifierz zadał mi pytanie, o ile większa ma być średnica cylindra od tłoka? Na pudełku z tłokami jest jedynie informacja jak poniżej. Od sprzedającego uzyskałem informację, że różnica w średnicach powinna wynosić 0,08mm co wydaje mi się być bardziej prawdopodobne.
mcgiver napisał(a):mroova napisał(a):Szlifierz zadał mi pytanie, o ile większa ma być średnica cylindra od tłoka? Na pudełku z tłokami jest jedynie informacja jak poniżej. Od sprzedającego uzyskałem informację, że różnica w średnicach powinna wynosić 0,08mm co wydaje mi się być bardziej prawdopodobne.
no to już lepiej brzmi te 0,08 niż te 0,15 o których ostatnio mi pisałeś
Quentil napisał(a):To 0.3mm decked to może się do wysokości względem powierzchni bloku odnosić, a nie średnicy. A pasowanie bliskie fabrycznemu, choć nie wiem dokładnie jakie było.
Jake napisał(a):mcgiver napisał(a):mroova napisał(a):Szlifierz zadał mi pytanie, o ile większa ma być średnica cylindra od tłoka? Na pudełku z tłokami jest jedynie informacja jak poniżej. Od sprzedającego uzyskałem informację, że różnica w średnicach powinna wynosić 0,08mm co wydaje mi się być bardziej prawdopodobne.
no to już lepiej brzmi te 0,08 niż te 0,15 o których ostatnio mi pisałeś
0.08 to za luźno. Ma być 4 do 6 setek.
mcgiver napisał(a):pojecie wzgledne
ja w becie mam zrobiony silnik na 0,07 i jest wszystko ok przy średnicy fi85
Jake napisał(a):mcgiver napisał(a):pojecie wzgledne
ja w becie mam zrobiony silnik na 0,07 i jest wszystko ok przy średnicy fi85
Ja nie mowie o wszystkich silnikach swiataTylko o tym, co zaleca Isuzu do 6VD1 w service manualu fabrycznym.
Quentil napisał(a):Kolejki nie zauważył???? Jak pisałem to było tylko pytanie ze zdjęciem, a jak wysłałem wiadomość to się okazało, że jakieś hultaje mi się wepchnęły bez czekania!!!!111oneone
mroova napisał(a):Szlifierz zadał mi pytanie, o ile większa ma być średnica cylindra od tłoka? Na pudełku z tłokami jest jedynie informacja jak poniżej. Od sprzedającego uzyskałem informację, że różnica w średnicach powinna wynosić 0,08mm co wydaje mi się być bardziej prawdopodobne.
----------
Zmniejszyłem fote, bo rozwalała forum - Jake
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości