Ciśnienie paliwa 3,2v6

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

Ciśnienie paliwa 3,2v6

Postprzez Sławek1982 » 18 maja 2026, 09:39

Witam serdecznie, potrzebuję informacji na temat ciśnienia paliwa Monterey 3,2 94r. Borykam się z dużym spalaniem, manometr na szynie pokazuje na silniku nieodpalonym z uruchomioną pompą 3 bary, zaś gdy silnik pracuje wartość na wolnych obrotach oscyluje na 2,4 bara. Ktoś podpowie czy to są wartości prawidłowe??? Wymienione przewody, świece ,tps, czujnik temperatury płynu, podmieniony moduł zapłonowy z cewkami, przejrzane podciśnienia, nowa sonda orginalna zakupiona na wzór starej tj. 4 żyłowa i dalej pali 23 l. a w trasie podobnie. Zderzak stalowy z przodu z wyciągarką, opony 31 cała MT. Próbowałem też odpiąć sondę i jeździłem chwilę beż niej, wiem, że sterownik w montku nie będzie tego sygnalizował ,ale bez niej żadnej różnicy w jeździe nie zaobserwowałem a spalił dalej 24l. O co tu chodzi? Ktoś miał coś podobnego i podpowie jak się do tego zabrać. Auto beż lpg. Może jednak ma być 3 żyłowa so da
Sławek1982

Re: Ciśnienie paliwa 3,2v6

Postprzez pocieszny » 24 maja 2026, 17:27

odpiętą sonde może zasygnalizować, natomiast u mnie pomimo wtyczki do sondy 4 pin potrzeba było 3 pinową sondę rocznik 93 był i nawet na nieoryginalnej wróciło wszytko do normy :)2
Maxiu 2,5 biturbo :)21
Patrol 4,2 :)21
pocieszny

Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)