przez mcgiver » 22 lis 2015, 00:09
no widzę że wszystkie potencjalne przyczyny wyeliminiowane i dalej to samo .
Jesteś pewny że obie pompy są ok?
Nieznam tego silnika , ale szukał bym wycieków na mocowaniu pompy , magistrali olejowej i wszedzie tam gdzie nadmierny prześwit może powodować nadmierne uciekanie oleju, gdzieś może przy składaniu przez poprzednika coś podeszło i nie ma szczelności.
mocowanie smoka czy nie zaciaga powietrza , drożnośc sitka , może gdzieś jakas uszczelka zawęża przepływ.
Niewiem czy tu są natryski oleju na denka tłoków , może gdzieś jakis restryktor odpadł i olej wali całym strumieniem.
Takie wycieki cięzko zlokalizować bez wglądu do silnika podczas pracy , najlepiej otworzyć pokrywe zaworów i miskę , zrzucić naped pompy i napedzać ją wiertarką i zaglądać gdzie olej leci .
trudne zadanie tymbardziej że olej napewno nie bedzie miał właściwej temperatury ale chyba nic inneg o nie pozostało .
sposób jest sprawdzony ; po kompletnym remoncie i modach kiedyś w ten sposób przepłukiwałem i zalewałem układ olejowy i sprawdzałem działanie natrysków oleju na denka i inne dysze, poprostu silnik mnie kosztował tyle pracy i kasy że chciałem wyeliminować każdy potencjalny powód ewentualnego fuckupu.
Tyle że silnik miałem na stojaku serwisowym na warsztacie a miskę sobie podwiesiłem niżej , na aucie to będzie trudniejsze.
Ostatnio edytowano 22 lis 2015, 01:34 przez
mcgiver, łącznie edytowano 1 raz
dziwkowóz E36 KABRIO ZMODZONY STROKER M50B29
coupe m54b30
e30 M10B18 wąska youngtimer
fortwo 750turbo-daily
Polift 3,5
od dużej pojemności lepsza jest jedynie jeszcze większa..
tylni napęd jest jak sex; po co jechać na ręcznym jak można dać w pizdę