Witam,
na imię mi Wojtek, co pewnie można wywnioskować z nicku, i być może będę się przymierzał niedługo do kupna Troopka.
Kiedyś rodzice mieli długiego, 3 drzwiowego Troopa 2.2d (rocznik '84 chyba) i teraz przerzucili się na Jeepa (nie powiem, bo mi też się podoba), ale ja szukam czegoś w miarę taniego w utrzymaniu (wiem że przy 4x4 będzie z tym ciężko) czym mogę wyjechać w teren, i na dalszą wycieczkę (na przykład do Rumunii), więc padło na długiego Troopera w dieslu (nie lubię gazu, z resztą podoba mi się ten klekocik).
No i tu pytanie dotyczące różnicy w dynamice 2.8TD a 2.8TDI, nie ukrywam że płaska maska, bez wlotu bardziej mi się podoba, ale czy dla samego wyglądu warto rezygnować z intercoolera?
A skoro już piszę, to zadam jeszcze jedno pytanie, jak myślicie, a ile można dorwać Troopka (tego już z kwadratowymi światłami), w tych dwóch wariantach silnikowych w stanie rokującym?
Dodam tylko że uczę się w technikum samochodowym, a ojciec jest mechanikiem, więc coś tam przy drobnych usterkach razem możemy podłubać.
Pozdrawiam, i przepraszam za takie pytania, ale po prostu mnie odpowiedzi na nie ciekawią, właściwie jeszcze na 100% nie zdecydowałem czy to ma być Trooper.
PS.
Nie zależy mi żeby była rakieta, bo wtedy bym kupił wyścigówkę