Gocu napisał(a):Dzisiaj byłem na regulacji gazu po remoncie silnika, wszystko w jak najlepszym porządku. Przejechałem 10km na gazie po czym zaświecił się CHECK ENGINE. Po prostu jakaś masakra...
Gocu napisał(a):Podpięliśmy dzisiaj z kolegą Freefly do komputera, ewidentnie do wymiany jest jedna sonda lambda. Ale racja, liczyłem, że będę zdecydowanie bardziej zadowolony z tego silnika. Powoli zaczynam żałować, że zamiast remontu tego silnika nie zrobiłem swapa na jakiegoś diesla BMW..
FFK napisał(a):Zastanawiałeś się już nad połączeniem 1.9TDI ze skrzynią?
FFK napisał(a):Moment obrotowy podobny, a nawet TDI można trochę lepiej skręcić softem i te 150KM będzie i moment ponad 300Nm
FFK napisał(a):Ktoś u mnie w okolicy z któregoś 1.9TDI po wymianie walków na te z SDI, wtryski, soft i chyba turbo zmieniał to osiągnął na hamowni 200KM i 400Nm, a spalanie się praktycznie nie zmieniło.
pocieszny napisał(a):spalanie się nie zmianie bo zmienia się styl jazdy i kręcenie silnika, i zapominacie że to w autach o masie 1300 a nei 2300
miałem kiedyś 1,9 TDI w "rajdówce" no i nie robiło jak benzynowe 2.0 na gaźniku i kompresorze... spalanie porównywalne w granicach 14 przy normalnej jeździe
pocieszny napisał(a):seryjna opona w XJcie to takie samo 29 cali jak w trooperze więc nie dramatyzuj, masa tylko o minimum 300 kilo mniejsza w XJcie
tak że tak BTW taki XJ z 1.9TDI też był i u nas poszedł do ludzi bo żarł tyle co patrol
silnbik 1,9 ma sens do małego autka samurai może vitara do dużych ciężkich kląkrów nie nadaje się zbytnio, parametry silników z kartki bardzo szybko weryfikuje teren
cherokeexj napisał(a):pocieszny napisał(a):seryjna opona w XJcie to takie samo 29 cali jak w trooperze więc nie dramatyzuj, masa tylko o minimum 300 kilo mniejsza w XJcie
tak że tak BTW taki XJ z 1.9TDI też był i u nas poszedł do ludzi bo żarł tyle co patrol
silnbik 1,9 ma sens do małego autka samurai może vitara do dużych ciężkich kląkrów nie nadaje się zbytnio, parametry silników z kartki bardzo szybko weryfikuje teren
29" to jest 235 75 15 a nie 225 70 15..... a trooper z tego co wyczytałem ma 245 75 16 lub 265 70 16 wg tego co jakies gdzies mądre źródła podały (dokładniej to monterey żeby nie było)
freefly napisał(a):cherokeexj napisał(a):pocieszny napisał(a):seryjna opona w XJcie to takie samo 29 cali jak w trooperze więc nie dramatyzuj, masa tylko o minimum 300 kilo mniejsza w XJcie
29" to jest 235 75 15 a nie 225 70 15..... a trooper z tego co wyczytałem ma 245 75 16 lub 265 70 16 wg tego co jakies gdzies mądre źródła podały (dokładniej to monterey żeby nie było)
Wg tego co podaje producent, to 245/70r16 lub 215/80r16 jak również 7.00-16-6PR.
pocieszny napisał(a):1;1 a reduktor 2;1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości