miras7 napisał(a):Wymiary odpowiednio 68,2 ; 99,1 ; 10,3 Ale twoje wymiary też będą dobre, to tylko uszczelka, no może tylko otwory na śruby dałbym na 10,3mm.
No prosze, a ja specjalnie zaokrągłem do calości, bo jakos mi sie nie chciało wierzyc, ze takie dziwaczne te średnice xD Zmienic to na rysunku to dwa klikniecia, nie ma problemu, moge zrobic 68.2 i 99.1 skoro tak małe japończyki wymyśliły.
miras7 napisał(a):Poza tym wydaje mi się, że zawsze te uszczelki były jako pierścień do wszystkich sprzegiełek i zabieraków.
Mmmm, niezbyt. Do manuali i zabieraków tak, ale korpus automatu jest rozetkowy i wypustka na piascie tez jest rozetkowa, dajac uszczelke w formie pierscienia nadmiar by nam wystawał w ten sposób:
- Screenshot_1.png (13.84 KiB) Przeglądane 13704 razy
A w rzeczywistosci tego nie ma:
- real.jpg (87.05 KiB) Przeglądane 13674 razy
Legend napisał(a):w sumie mam jedne i drugie, 3 komplety wezmę w zależności od ceny.
Sugeruję osobny wątek z tzw group buy.
Komplety masz na mysli 2szt uszczelek pod korpus sprzegielka czy komplet w sensie uszczelka pod korpus,dekielek i x-ring?
Jutro powysyłam projekt do firm co sie uszczelkami zajmuja zeby mi to wycenili. Przy okazji podesle im tez pytanie o te pod dekielek - niby sa w toyocie dostepne, ale mysle ze da sie ogarnac taniej.
X-ringi bede miec w przyszlym tygodniu, jak bede znał ceny tego i tego to dam znać na forum i sie zrobic jakas liste chetnych.