pocieszny napisał(a):sklejanie LSD ma wiele jeśli nie wszytko współne z lepkością oleju i temteraturą,
to że Tobie wydaje się że LSD nie działą nie powiedziane jest że nie wprowadza napięcia w układ które gdzieś musi ujść, zwykle uwala półoś albo atak
do tyłu LSD rozpina się jeszcze gorzej niż do przodu
też mi sie wydaje że trochę nie potrzebnie spanikowałeś, tłumaczy Cię tylko odległośc do domupawel126 napisał(a):Wisko,dziala wg mnie poprawnie, praktycznie do 30st nawet w korku z Klima mam na 11. Na 13 poszła jak stracił ciąg ewidentnie coś go przytrzymalo, najpierw sprawdziłem koła bo myślałem że paniak. Na granicy w Czarnogorze zew. pokazywal 65st !!! było chyba koło 40 i jedynie wtedy stojąc z klima podeszła na 13 i spekalem,może niepotrzebnie? do H daleko było,ale włączyłem ogrzewanie i spadła do 12. To jest niestety minus wiscozy, tak samo było w mercu. Obroty poniżej 1000 i dupa. Dziś jestem 300km bliżej domu i nie było problemów, ale nie było autostrady.
pawel126 napisał(a):LSD jest, coś tam nawet działa. No tylko ten most był naprawdę gorący. Olej 75/140 do LSD zalalem. Najcieplej było od ataku, więc może to łożysko. Aby w ogóle tam zajrzeć trzeba wysunąć półosie czy niekoniecznie?
pawel126 napisał(a):Motul 90PA - sprawdziłem że taki wlałem więc jak zmienić na co??
pawel126 napisał(a):Namieszalem, bo 75/140 wlałem dawno do pierwszego 3.1.
Do 3.2 obecnego auta wlałem motula i z tym miałem mały problem o którym wspomniałem.
Wiecej razy nie mialem problemów. Co ciekawe z Krakowa 400 km autostradą czy gierkowką i nic. Ale było 18st. Brrr.
Ogólnie chyba siada prawe łożysko bo jest głośniej jak jadę w lewo.
No cóż, zrobiłem ponad 5tys. km i auto wróciło dzielnie więc jestem zadowolony. Spalanie 16 bez klimy a z 18. Max. prędkość 130, ale raczej większość 110-120 na trasie.
mcgiver napisał(a):temat 75w140 w tym dyfrze naprawdę mnie interesuje bo w betach jest identyczna szpera i olej się mi sprawdzał więc tu też musi
pawel126 napisał(a):3.1 byłem na Krymie zrobiłem ponad 5.5tys. Przebieg auta pow.250tys. i tam nic się nie działo. Też miał LSD, ale było już słabe, a po wymianie oleju to chyba całkiem zanikło.
freefly napisał(a):mcgiver napisał(a):temat 75w140 w tym dyfrze naprawdę mnie interesuje bo w betach jest identyczna szpera i olej się mi sprawdzał więc tu też musi
To nie ma najmniejszego logicznego sensu i uzasadnienia. Trooper to nie usportowione auto. Nie będziesz nim jeździł 180km/h.
pawel126 napisał(a):....
Wg mnie przydało by się jeszcze trochę mocy w tym aucie bo brakuje na górkach. ledwo tiry idzie wyprzedzić na podjazdach.
pawel126 napisał(a):Nie chce zaczynać nowego wątku więc zapytam tu. Dotarłem do Kotoru - Czarnogora. Po drodze z Zadaru gonilem 200km autostrada no i 2 razy temp. poszła na 13 godzinę i pod górę poczułem jakby dostał lawete na hak. Od razu parking i nic, za drugim razem obejrzałem most i były bardzo gorący i wywalił trochę oleju odpowietrznikiem. Przy jeździe nie autostradowej wygląda ze jest ok. Pytanie co w razie awarii? Można wywalić środek z mostu i wrócić na przednim?Czy półosie bez podparcia to zły pomysł. Boję się powrotu autostradami. Może to wina temp. Jest >30. Przed wyjazdem zmieniłem olej.
pawel126 napisał(a):pawel126 napisał(a):Nie chce zaczynać nowego wątku więc zapytam tu. Dotarłem do Kotoru - Czarnogora. Po drodze z Zadaru gonilem 200km autostrada no i 2 razy temp. poszła na 13 godzinę i pod górę poczułem jakby dostał lawete na hak. Od razu parking i nic, za drugim razem obejrzałem most i były bardzo gorący i wywalił trochę oleju odpowietrznikiem. Przy jeździe nie autostradowej wygląda ze jest ok. Pytanie co w razie awarii? Można wywalić środek z mostu i wrócić na przednim?Czy półosie bez podparcia to zły pomysł. Boję się powrotu autostradami. Może to wina temp. Jest >30. Przed wyjazdem zmieniłem olej.
Małe sprostowanie: olej wywaliło na uszczelnieniu pomiędzy obudową całego kosza a mostem - nie odpowietrznikiem.
Odpowietrznik był zapchany, a dokładnie rurka w kolanku - rdza.
Wniosek - to nie wina oleju, więc wleje nowy taki sam.
freefly napisał(a):Nie będziesz nim jeździł 180km/h.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 23 gości