freefly napisał(a):Kup od 3.0. Fabryczny 90A. Dwa aku 55Ah ładuje.
piotr R napisał(a):Mam drugi alternator z Mercedesa 90A +fabryczny 60A. Bez problemu ładują dwa akumulatory po 95Ah.Po zamontowaniu drugiego alternatora spalanie wzrosło mi o litr. Teraz elektryk głowi się nad układem który będzie wyłączał dodatkowy alternator kiedy napięcie w akumulatorach osiągnie odpowiedni poziom.. Nie szalej z mocą dodatkowego alternatora przy 110Ah
to niewiele ci trzeba.
frendzel napisał(a):Podepnę się pod temat:
Silnik 3,1, alternator, taka sytuacja: po odpaleniu ładowanie stabilne 14,5V, po włączeniu świateł, nawiewu, itd napięcie spada do stabilnych 13,3V - trochę mało, obroty silnika nie wpływają na napięcie
frendzel napisał(a):frendzel napisał(a):Podepnę się pod temat:
Silnik 3,1, alternator, taka sytuacja: po odpaleniu ładowanie stabilne 14,5V, po włączeniu świateł, nawiewu, itd napięcie spada do stabilnych 13,3V - trochę mało, obroty silnika nie wpływają na napięcie
Sprawa rozwiązana, przyczyną była uszkodzona dioda prostownicza - dlatego spadało napięcie. Ten alternator(50A) będe naprawiał i zostawię jako zapasowy, a zamówiełm nowy alternator 80A
piotrck napisał(a):frendzel napisał(a):frendzel napisał(a):Podepnę się pod temat:
Sprawa rozwiązana, przyczyną była uszkodzona dioda prostownicza - dlatego spadało napięcie. Ten alternator(50A) będe naprawiał i zostawię jako zapasowy, a zamówiełm nowy alternator 80A
Jaki zamówiłeś i jak się sprawuje ?
frendzel napisał(a):
Cześć
Tak zamontowałem alternator 80A, po regeneracji, oryginał z roczną gwarancją - przy normalnym użytkowaniu pracuje OK. Z wyciągarka używany jedynie w celu nawinięcia liny na bęben - bez obciążenia.
Alternator kupiłem w sklepie w Kielcach w okolicy ul sandomierskiej
piotrck napisał(a):frendzel napisał(a):
Cześć
Tak zamontowałem alternator 80A, po regeneracji, oryginał z roczną gwarancją - przy normalnym użytkowaniu pracuje OK. Z wyciągarka używany jedynie w celu nawinięcia liny na bęben - bez obciążenia.
Alternator kupiłem w sklepie w Kielcach w okolicy ul sandomierskiej
pamiętasz co to za sklep ?
Powrót do Pomysły, Porady, Modyfikacje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość