piotr R napisał(a):
Na zdjęciu widzę most ze stałymi zabierakami powszechnie stosowany po 98r. Mam taki i z braku czasu na grzebanie spiąłem go bezpośrednio z akumulatora podciśnienia, czujnik widoczny na zdjęciu odpala tylko żaróweczkę na desce. Na TODzie się nie znam możliwe że ma tam dodatkowe zastosowanie.
piotr R napisał(a):Też tak myślę ,tyle że jak półoś nie połączy się s mechanizmem różnicowym i drugim kołem to czy TOD będzie o tym wiedział.
Quentil napisał(a):A jeśli podpinać pod kompa to tylko Tech 2 (wątpię aby poza ASO opla ktoś miał).
leleb5 napisał(a):Myślę że samo zapięcie przodu w systemie TOD nie gwarantuje pełnego przekazania napędu. Po zapięciu przodu system TOD poprzez czujniki prędkości obrotowej przodu i tyłu otrzymuje sygnał o przekazaniu napędu do przedniej osi od 0 do 50%. Zobaczcie ten film:
https://www.youtube.com/watch?v=QWiFl9K3WqI
freefly napisał(a):Quentil napisał(a):A jeśli podpinać pod kompa to tylko Tech 2 (wątpię aby poza ASO opla ktoś miał).
No jak to? Ja mam.
piotr R napisał(a):W Niedzielę przeszukam garaż może jeszcze się wala coś takiego. Powinno pasować z każdego modelu D maxa też.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości