frota to tylko wariacja na temat rodeo, a nie faktycznie to samo auto jak w przypadku montka/troopa
inne mosty inne silniki w zasadzie tylko kształt ledwie podobny
j.jaroslaw napisał(a):Mój 3.5 chodzi niesamowicie, przebieg prawie 200000km, oleju nie ubywa- zużycie niezauważalne.
j.jaroslaw napisał(a):No właśnie mam pytanie czy rozpocząć tutaj opowieść o moim Trupku, czy też nowy temat w dziale "ja i moje auto"?
oldfield napisał(a):Ja mam od kwietnia 3.2 i po wymianie świec, przewodów Wn i rozrządu idzie jak szatan. Jedynie co mnie wkurza to stukające popychacze. Jak go kupiłem, to gość lał od zawsze jakiegoś Castrol 15w40 i tym dobił hydraulike.
oldfield napisał(a):
Co do czujników, to taka ciekawostka. Leje mi się z maglownicy więc przed dłuższą trasa dodałem nieco ponad stan płynu do wspomagania i wywalił mi check engine! Zdjąłem więc nadmiar strzykawka (po kilku dniach rozmyślania o co chodzi) i mu przeszło. Ponawiam więc zabieg i leje ponad kreskę i znów check engine.
Nie wiem gdzie tam czujnik upchali. I gdybym nie zobaczył to bym nie uwierzył. Gdy stan jest ok to nic się nie dzieje.
freefly napisał(a):oldfield napisał(a):Ja mam od kwietnia 3.2 i po wymianie świec, przewodów Wn i rozrządu idzie jak szatan. Jedynie co mnie wkurza to stukające popychacze. Jak go kupiłem, to gość lał od zawsze jakiegoś Castrol 15w40 i tym dobił hydraulike.
Silniki 3.2 z tego działu są DOHC i mają regulację luzu zawodowego płytkami tak jak 6VE1.
pocieszny napisał(a):freefly napisał(a):oldfield napisał(a):Ja mam od kwietnia 3.2 i po wymianie świec, przewodów Wn i rozrządu idzie jak szatan. Jedynie co mnie wkurza to stukające popychacze. Jak go kupiłem, to gość lał od zawsze jakiegoś Castrol 15w40 i tym dobił hydraulike.
Silniki 3.2 z tego działu są DOHC i mają regulację luzu zawodowego płytkami tak jak 6VE1.
a co to silnik z froty?
Gocu napisał(a):Zsanik, jak wygląda średnie spalanie w Twoim Trooperze?
zsanik napisał(a):Na 30'' ATekach
Powrót do Isuzu Trooper II FL / Opel Monterey B (1998-2002)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości