Nahen/thor_ napisał(a):Może lepiej napisz co jest z autem jakie ma problemy bo się okaże za chwilę, że wymienisz przepustnicę i nada dupa będzie...
Od czasu do czasu migała lampka Check Engine - były to ułamki sekund nawet chwilami niezauważalne - podczas przeglądu zimowego auto zostało podpięte do komputera i wyskoczył błąd dot sterowania przepustnicy. Nic z tym nie robiłem - teraz lampka zaczęła świecić niemal non stop - pojechałem znowu do serwisu - podpięli do kompa rozebrali przepustnicę i stwierdzili, że szaleje napięcie na sterowniku - ponieważ jest to część nienaprawialna i zintegrowana z przepustnicą to wniosek był prosty - wymiana całej przepustnicy. Jeśli pomyliłem coś z nazwami i tymi sterownikami to sorry ale nie jestem mechanikiem - powtarzam co zapamiętałem z rozmowy w serwisie. To zasadniczo wszystko - dzwoniłem do dwóch znanych w Polsce serwisów od Trooper'ów i zasadniczo potwierdzili, że są one niefortunnie zamontowane i przegrzewają się stąd padają układy elektroniczne (styki, ścieżki czy coś tam). Nie mniej zanim - jak słusznie zauważyłeś - wymienię przepustnicę chciałem zasięgnąć języka czy ktoś spotkał się z tym problemem i jak go rozwiązał. To chyba wszystko.