pomoc dla Społecznej Straży Rybackiej

Isuzu Trooper

pomoc dla Społecznej Straży Rybackiej

Postprzez andrzej1 » 20 paź 2011, 21:41

Witam serdecznie kolegów .
Prywatnie posiadam Tropka i jestem z niego zagrzebiście zadowolony. Dzięki sponsorom kupiłem takiego samego dla Społecznej Straży Rybackiej Powiatu Łobeskiego . Walczymy z procederem kłusowniczym jednak środki na działalność mamy dość skromne. Dlatego też proszę kolegów o pomoc. Potrzebowałbym kilka części nieodpłatnie jeżeli ktoś ma do przekazania . Chodzi mi przede wszystkim o tylny prawy cylinderek hamulcowy , linkę hamulca ręcznego . Zaoszczędzone pieniądze za te części przeznaczę na paliwo celem ochrony. A chronimy takie ryby jak łososie , trocie wędrowne czy też pstrągi potokowe. Możecie przeczytać o nas na stronie Towarzystwa Miłośników Rzeki Regi przy którym działa nasza straż. Jeszcze raz proszę o pomoc. W przypadku pytań proszę o kontakt 501790082 lub andrzejlaszuk@op.pl.
Ps. Okres ochronny na dniach się zacznie a brakuje mi tych części aby móc wykonać przegląd techniczny pojazdu. Pozdrawiam serdecznie.
andrzej1

Re: pomoc dla Społecznej Straży Rybackiej

Postprzez Silvestr » 20 paź 2011, 22:00

Napisz dokładniej jaki to Trooper aby nie było niejasności o brakujące elementy. Wersja długa czy krótka?
Mam parę gratów od mojego starego wozu, ale nic z tego co szukasz :/ Generalnie z linkami do ręcznego jest problem...
Silvestr: Opel Monterey 3.2 LTD, 265/70 R16
Skot 8x8
Wcześniej:
Isuzu Trooper 2.6i
Nissan Pickup D-22 Double Cab 2.7 TDI
Silvestr
Administrator

Postprzez andrzej1 » 21 paź 2011, 11:53

Przepraszam zapomniałem podac szczegóły auta. jest to Trooper z 1988 r 2.8 TD i wersja długa . Z silnikiem nie ma problemu poza wyciekem oleju przy filtrze ale to naprawimy. Brak mi tylko tych elementów o któych pisałem. Pozdrawiam serdecznie.
andrzej1

Postprzez skiczu » 23 paź 2011, 10:39

Ręczny chyba nie jest niezbędny...
"Dobrze zrobione jest lepsze niż dobrze powiedziane" - Benjamin Franklin
2.6
Ból fizyczny jest niczym w porównaniu z cierpieniem duszy - Skiczu
skiczu

Postprzez wojtekkk » 23 paź 2011, 10:44

jest
mania 3,1tdi---+2,safari,........plany już są ale szukam sponsora
wojtekkk

Postprzez Nahen/thor_ » 23 paź 2011, 14:12

Jest niezbędny na przeglądzie (ponoć) i czasem się przydaje (ponoć) w czasie jazdy. :)21
Staruszka już nie ma :( 2001 3.0 DTi
Nahen/thor_

Postprzez andrzej1 » 23 paź 2011, 15:45

Nie niestety hamulec ręczny jest jak najbardziej wymagany na przeglądzie technicznym a miałem już tak skorodowana linkę, że nie można jej było naprawić to samo tyczy się cylinderka. Jak patrzyłem to za cylinderek używany chcą 300zł za linkę 50zł . Wypłukaliśmy się z kasy na samochód i nie mamy za wiele na części. Paliwo mamy częściowo sponsorowane od samorządów ale to kropla w morzu potrzeb. Jeżeli macie na zbyciu te części to będę wdzięczny wraz z chłopakami z SSR. Na razie jeździmy moim na kontrolę . Pozdrawiam wszystkich posiadaczy trooperka .
andrzej1

Postprzez Nahen/thor_ » 23 paź 2011, 22:00

Problem z ręcznym może polegać na tym, że po założeniu linki i wymianie elementów hamulca z tyłu ( o ile to tarcze) ręcznego nadal możecie niemieć i nic z tym nie zrobicie na 90% Chyba, że wszystko w zaciskach jest OK ale to mało prawdopodobne ;)
Staruszka już nie ma :( 2001 3.0 DTi
Nahen/thor_

Postprzez matee » 25 paź 2011, 18:20

Dokładnie ja myślę że mechanizm regulacji klocków tył został zniszczony jak nie jeden inny i dlatego ceny tylnych zacisków są takie wysokie jak i nawet samych tłoczków, ale tak to jest jak się do wymiany klocków bierze ktoś bez pojęcia
Za odwagę trzeba płacić Strach jest za darmo.
Tel: 506-597-011
matee

Postprzez andrzej1 » 25 paź 2011, 19:41

Chłopaki zacisk zjadła korozja i nic z niego już nie wyduszę natomiast linka pękła . Dlatego też potrzebuję te rzeczy Pozdrawiam.
andrzej1

Postprzez andrzej1 » 28 paź 2011, 13:46

Zacisk dostałem od kolegi spod Gryfic za co jestem wdzięczny i dzięki natomiast potrzebna jest jeszcze linka hamulca ręcznego jeżeli ktoś ma na zbyciu przyjmę . Pozdrawiam.
andrzej1

Powrót do 1983-1991