Witam,
Bardzo proszę o radę co może być grane z ECU że nie reaguje na sygnał lambdy. Dodam że sonda jest sprawna bo po przełączeniu na LPG zaczyna oscylować w zakresie 0.1V do 0.9V, jednocześnie emulator wysyła sygnał do ECU i nie zapala się Check Engine. Natomiast gdy jeżdżę na benzynie sonda oscyluje tylko podczas gwałtownego dodawania gazu ale przy stałej prędkości spada na 0.1V i ani drgnie, po chwili zapala się Check Engine. Sundę mam boscha cztero przewodową. W związku z tym że nie mogłem się połapać w kablach idących z pod maski do sondy wiec masę dla grzałki i zasilanie sondy (kabel biały i szary) podpiąłem do karoserii natomiast drugi biały do 12V i czarny do sygnałowego do ECU. Jeżeli ktoś był by w stanie podesłać zdjęcie kabli idących od silnika do sondy (tych przy samej wtyczce do sondy) to będę w stanie sprawdzić czy jednak nie ciachnąłem się przy podłączaniu kabli. Z góry dziękuję za pomoc.
[edit]
Uporałem się z problemem. Sonda działa na benzynie. Problemem była masa, tak że zrobiłem wspólną masę dla grzałki i zasilania sondy. Wieczorem wyślę rozpiskę kabli, może komuś się przyda.