Witam, Myślę że piszę w dobrym poście, a wiec pytanie brzmi czy ktoś ma namiary na producenta opon bieżnikowanych w rozmiarze 265/75R16 AT kopia goodrich?
w oczekiwaniu na wyprawę...... Montek 3.1td + lift 2" wcześniej - Ford Maverick 2.7 tdi Hyundai Galloper 3.0 V6 Kia Sportage 2.0 + lift 2" + Bf MudTerrain 235/75R15
Na takie pytania odpowiedzi najlepiej szukać tu: www.suzuki.info.pl. A przy okazji odpowiadając, to 29" (np 235/75R15) wchodzą, ale już 30" katują nadkola przy nawet 10cm wykrzyżu.
Czyli wychodzi na to,ze moge zadawac pytania tylko na temat troopkow, czy montkow? Pytam tutaj, poniewaz chcialbym poznac wasze zdanie na temat innych aut...
Nie wiem czy tylko, ale tak wynika nazwy forum. Wszystko w rękach administratorów. A odsyłam do tamtego forum, bo jest tam największa ilość informacji na temat Vitar w Polsce. Sam miałem Vitkę i tam się dowiedziałem co i jak.
Wiem ze jest ten przelicznik... .jak mam w troopku 31.10,5/15.... Mnie obchodzi jaka szerokosc, przy 29 CALACH, co z tego ze powiecie mi 29'' jak nie wiem jaka szeroksc... Wpisz sobie w tym przelicznik tylko 29'' i co wyskoczy? podaj szekosc.... Ja piernicze...
to może inaczej- skoro chcesz załozyć opony nie ingerując w zawieszenie czy chocby lift budy zastosuj rozmiar zalecany przez producenta- znalezienie takiej informacji w necie nie stanowi problemu a i faktycznie najprawdopodobniejsze bedą porady od osób które zjadły zeby na suzukach. Oczywiscie nie neguje Twojego pytania na tym forum bo mi ono nie porzeszkadza choć faktycznie to forum jest o montko/troopko-pochodnych. Owszem-tu tez ludzie zmieniają auta i ktos moze miec popartą doswiadczeniem wiedze na temat który Ciebie interesuje. Ale prawdopodobieństwo poprawnej odpowiedzi uzyskasz jednak w innym miejscu. Z tego co wiem to wiertarka ładnie przyjmuje 31x10,5x15 przy 3' boodyliftu co do 29- wielkiego wyboru nie masz
mania 3,1tdi---+2,safari,........plany już są ale szukam sponsora
błotko to nie tylko rozmiar opony-suzuki są lekkie i to daje im przewage nad potworami-gwarantuje Ci że sa miejsca gdzie pojedziesz na 28czy 29 a parchol,LR czy inne cos wielkiego udupi na 35. I pod warunkiem że nie wpadniesz w jame po czyms dużym co jechało przed tobą mozna zajechac bardzo daleko
mania 3,1tdi---+2,safari,........plany już są ale szukam sponsora
Mam pytanie odnośnie opon. Obecnie w moim Montereyu mam założone opony szosowe Achillesy Desert Hawk 265/65/17. Chciałbym zmienić je na A/T z bieżnikiem BFGoodrich. Czy polecacie trzymać się rozmiaru czy zamienić na np. węższe 235/65/17?
a czemu zmieniać na mniejsze?? BTW i bieżniek starego BFG AT nie jest najszczęśliwszym wyborem, jeszcze kilka lat temu może teraz jest juz wiele lepszych bieżników
Witam, szukam małej porady.. w najbliższym czasie planuje (a raczej muszę ) zmienić opony w swoim troopku i mam mały dylemat. Na rodzaj i firmę opon już raczej się zdecydowałem, chodzi tylko o wielkość opon. Wiem że standardowe opony to 245/70 r16, (takie mam letnie już mocno zużyte) na zimę mam 235/85 r16 (tez już nie ciekawe) który rozmiar opon wybrać ?? Planuje kopic jeden komplet opon A/T BF GOODRICH ALL-TERRAIN .... tylko jaki rozmiar ??