PODUSZKI POD SILNIK TROOP 2.6B

Pomysły, Porady, Modyfikacje

PODUSZKI POD SILNIK TROOP 2.6B

Postprzez matis uaz » 17 paź 2012, 18:57

Witam serdecznie wszystkich sluchajcie zalozylem pod silnik 2 poduszki prawe czyli zamiast poduszki lewej przykrecilem prawa :o :o oczywiscie w trooperze jedynce :D :D
bo mowiac prawde podzwonilem po ludziach i okazalo sie ze poduszek prawych maja na peczki a lewych tez maja tylko wbardziej lub mniej oplakanym stanie :shock:
i tu sie nasowa pytanie co sie z ta poduszka prawa na lewej stronie bedzie dziac ,szybko ja szlak trafi bedzie wytrzymywac naprezenia szarpanie silnika???????jezeli ktos przerabial temat prosze o post zgory dzieki :)2
matis uaz

Re: PODUSZKI POD SILNIK TROOP 2.6B

Postprzez Tomkin » 17 paź 2012, 23:23

Sam sobie odpowiedziałeś prawdopodobnie na pytanie,silnik kręci w jedą stronę i opory powodują ,szybsze zużycie jednej poduszki,jeśli są takie same,będziesz częściej wymieniał. :D
Monty Bobcat 3,1 LTD 97
Tomkin

Postprzez skiczu » 18 paź 2012, 00:13

A pasowała Ci bez przeróbek?
"Dobrze zrobione jest lepsze niż dobrze powiedziane" - Benjamin Franklin
2.6
Ból fizyczny jest niczym w porównaniu z cierpieniem duszy - Skiczu
skiczu

Postprzez matis uaz » 18 paź 2012, 18:08

Sprawa wyglada tak kumpel kupil tropera w oplakanym stanie rama doslownie durszlak buda pognita w miejscach lonczenia z rama ogulem mowiac trup po poprzednim wlascicielu odziedziczyl przerobke typu silnik 2.0d z merca ktory jest dojechany do tego zestawu dal mu silnik 2.4 d tez z merca kturego zesmy zaaplikowali na rame :o i do ktoreg trzabylo urzezbic lapy najpierw dorobilem lapy na org poduszkach z 2.6b czyli zerwana lewa i niezerwana prawa oczywiscie z mysla ze dostane lewa poduszke sprawna nie bedzie klopotu jak sie okazalo jeden gosc mial niezerwana lewa poduszke przynajmniej tak mowil przez tel. jak sie pozniej okazalo wyslal mi prawa :twisted: no nic se mysle ..... porownuje lewa z prawa co robic odsylac mu to czy nieodsylac ;) :? ... podnosze silnik odkrecam lewa od ramy przykladam prawa w miejsce lewej przykrecam opuszczam silnik dokrecam lape wszycho gites kurde pasuje tylko wydaje mi sie ze ta kombinacja dlugo nie przetrwa chodzi mi o poduszki co powiecie :?: :?: :?: :?: :roll:
matis uaz

Postprzez matis uaz » 18 paź 2012, 18:29

Cholerka mam troopera rozkreconego wanna osobno i rama tyz czyli rozwod :)21 i niema jak tych poduszeczek stestowac juz mnie nosi zeby gdzies wpikowac do blotka a tu :o tyle roboty jeszcze mnie czeka :cry: ale pociesza mnie fakt ze wyspawalem ramke :D i zostala podloga w budzie :D hie ciekawe jak trooper z tym zestawem czyli 2.4d beczka+transmisja org.2.6 benzin jezdzi :lol: odrazu mowie ze przelozenia w dyferkach org.2.6 isuzu nie motane prucz klekota z merca :o :o
matis uaz

Postprzez matis uaz » 18 paź 2012, 18:49

Tak jeszcze zawracajac glowe fajne to wasze forum duzo mozna sie dowiedziec ogulnie fajni z was ludzie :)2 :)2 :o :o :o :o ......
tak mi sie wyrwalo;..... juz koncze z slodyczami :lol: wiecej nie kasztanie :)21 wybaczcie wykorbienie :lol: wracajmy do dyskusji ...
matis uaz

Postprzez skiczu » 18 paź 2012, 19:50

A co ma nie trzymać. Każda poduszka to dwa kawałki metalu zespojone z gumą. Pracuje tylko guma. Takie wystające wąsy przy poduchach mają zadanie trzymać silnik w ryzach jak guma się wykoci... Ja moją łapę zrobiłem tak: Starą łapę oskrobałem na gorąco z gumy, między nie wstawiłem poduszkę chyba od Stara i poskręcałem wszystko śrubami. Jak na razie śmiga...
"Dobrze zrobione jest lepsze niż dobrze powiedziane" - Benjamin Franklin
2.6
Ból fizyczny jest niczym w porównaniu z cierpieniem duszy - Skiczu
skiczu

Postprzez matis uaz » 18 paź 2012, 21:43

Na jakis czas powinno wytrzymac mysle ze niema co panikowac dzieki kolego za dobre slowo wszystko zalezy od próby hie hie :)21
matis uaz

Powrót do Ogólne