zmiana reduktora

Pomysły, Porady, Modyfikacje

zmiana reduktora

Postprzez wojtekkk » 03 mar 2013, 10:41

chodzi mi po głowie małe udoskonalenie a mianowicie podpasowanie jakiegoś reduktora z dyfrem.
Ktoś może robił juz jakies przymiarki od czego by pasowało???? Zamiar jest taki by były dostępne wszelkie opcje czyli 2h,4h i 4h ze zblokowanym dyfrem no i oczywiście 4l.
jakieś sugestie??????
mania 3,1tdi---+2,safari,........plany już są ale szukam sponsora
wojtekkk

Re: zmiana reduktora

Postprzez pocieszny » 03 mar 2013, 12:02

będzie drogo, większość reduktorów z centralnym ma wyjście "hamerykanckie" czyli na stronę kierowcy a nie tak jak u nas,
możesz poszukać amerykańskiego atlasa (droga sprawa i u nas rzadko do dostania),
moim zdaniem nie ma sensu wydawać tyle kasy żeby móc po asfalcie latać z napędem 4x4, podejżewam że podobnie wyjdzie sprzedanie tego co masz i kupienie auta z ToDem :)2 :)21
Maxiu 2,5 biturbo :)21
Patrol 4,2 :)21
pocieszny

Postprzez Legend » 03 mar 2013, 16:01

jeśli masz Longa sprawa z TOD-em jest prosta(w miarę). Na rynku znajdziesz handlarzy, którzy dorwali Longi w dieslu i z todem, kupić dół lub bebechy i zmotać rasowo czystą zmotkę ;-)
V6
Legend

Postprzez wojtekkk » 03 mar 2013, 16:21

sprzedanie tego co masz
- NIEEEEE
no cóż wyglada na to że na gdybaniu sie skończy-aż tak mi na tym nie zalezy by potrajać wartość auta. Myslałem bardziej w kierunku podmianki samego reduktora a nie rewolucji w podmienianiu połowy auta.
wojtekkk

Postprzez pocieszny » 03 mar 2013, 18:01

to nie takie proste z tym ToDem jak się wydaje,
po 1 musisz mieć sprawne wszystkie 16 czujników które są potrzebne do działania ToDa, po 2 musisz mieć komputer sterujący kable i takie tam, u hien taki zestawik będzie w cenie podobnej do kompletnego troopa z TODem :)3

co do podmianki samego reduktora to nie ma takiej możliwości, ten masz mocowany do skrzyni, czyli nawet po znalezieniu odpowiedniego reduktora trzeba by było zrobić flansze do połączenia jednego z drugim (łączenie na kardana nie jest dobrym pomysłem) po 2 wały pewnie miały by inną długość, po 3 sterowanie reduktorem będzie inne, nie ma rozwiązań plug&play to nie jeep :)21
Maxiu 2,5 biturbo :)21
Patrol 4,2 :)21
pocieszny

Postprzez wojtekkk » 03 mar 2013, 21:21

więc zostanie tak jak jest- nie przeszkadzało mi przez ostatnie 12 lat jak stosuje obecne rozwiązanie to i nie bedzie przeszkadzać dalej.
wojtekkk

Powrót do Ogólne