Silvestr napisał(a):Sprawdź śruby na wale przy skrzyni - miałem przypadek, że się rozkręciły bo poprzedni właściciel skręcił to zwykłymi śrubami. 3 zginęły i toczyłem się na jednej - całe szczęście, że na parkingu...
DzejDzej napisał(a):Może napęd miałeś zapięty na 4 koła ?
Nahen/thor_ napisał(a):Czy to 3 czy 5 drzwiowy Monciak?
Nahen/thor_ napisał(a):Skoro nie znalazłes podpory wału to może już nei będzie stukać/pukać
Nahen/thor_ napisał(a):Raczej oby nie bo to by znaczyło że w jakis cudowny sposób się rozpadła i zniknęła A to raczej nie możliwe, znaczy rozlecieć sie może ale nie tak zeby odpaść spod samochodu
Nahen/thor_ napisał(a):Serwisówki nie możesz znaleźć w sieci?? Tragedia Moze poszukaj na takiej fajenj stronce:
http://www.trooper4x4.pl ??
Nahen/thor_ napisał(a):Ok masz rację tyle że jakoś specjalne różnice poza wyposażeniem a co za tym idzie przede wszystkim elektryką między modelami z 1998 roku nie występują w stosunku do roczników 1993-1998. Na pewno jeżeli chodzi o napęd itp to w zasadzie to samo.
Nahen/thor_ napisał(a):Akurat tak się skąłda że od 1993 roku w tych samochodach zachodziły w zasdzie tylko kosmetyczne zmiany i nieliczne "konstrukcyjne" w 80-90% ten samochód pod wzgledem mechanicznym to to samo co roczniki 1998 i w górę.
[/quote]Stefan napisał(a):Gdzieś przeczytałem, że przełączanie 2H na 4H można zrobić w biegu, ale u mnie coś nie bardzo to chciało wejść i wyhamowałem do zera. Jak to jest z tym przełączaniem?
Stefan napisał(a):Silvestr napisał(a):Sprawdź śruby na wale przy skrzyni - miałem przypadek, że się rozkręciły bo poprzedni właściciel skręcił to zwykłymi śrubami. 3 zginęły i toczyłem się na jednej - całe szczęście, że na parkingu...
Dzięki - sprawdzę. Też miałeś przy tej okazji jakieś dziwne odgłosy?
piotr19 napisał(a):pozwolę sobie odgrzebać temat ponieważ w moim napędzie również występuje frustrujące "łupanie"
Czy diagnoza dot sprężyn była prawidłowa ?
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 94 gości