piotr R napisał(a):peterek66 napisał(a):Ta...
danti napisał(a): Dasz radę >200KM i >500 Nm:)?
Ty go nie podpuszczaj Danti, nieeeepodpuszczaj!!!
Dawaj Kluniu dawaj.![]()
Jak to fajnie robić testy na silniku kolegi.
Nie o silnik się martwię!

piotr R napisał(a):peterek66 napisał(a):Ta...
danti napisał(a): Dasz radę >200KM i >500 Nm:)?
Ty go nie podpuszczaj Danti, nieeeepodpuszczaj!!!
Dawaj Kluniu dawaj.![]()
Jak to fajnie robić testy na silniku kolegi.
koluniu napisał(a):Mam już 560Nm tylko nie w isuzuZALATUJ!
JACUBS napisał(a):Isuzu Trooper 3.0 Dti im dłużej go mam tym bardziej go lubię
JACUBS napisał(a):Isuzu Trooper 3.0 Dti im dłużej go mam tym bardziej go lubię
koluniu napisał(a):X5 4,0d M pakiet. Nie moja, szwagra!
BardPOL napisał(a):Ja mam 3.0 od stycznia ( pierwsze parę tygodni był w Delcie ) i już wiem że to miłość po grób......
BardPOL napisał(a):Ja mam 3.0 od stycznia ( pierwsze parę tygodni był w Delcie ) i już wiem że to miłość po grób......
danti napisał(a):BardPOL napisał(a):Ja mam 3.0 od stycznia ( pierwsze parę tygodni był w Delcie ) i już wiem że to miłość po grób......
Mam nadzieję, że to miłość pomiędzy Tobą a troopkiem, a nie troopkiem a Deltą...![]()
Pogadaj z Koluniem, zrobi Ci z niego szatana
freefly napisał(a):Jeden z forumowych kolegów zrobił "szatana"![]()
z turbiny w moim. Tak założyli rurę dolotową do turbo po wymianie czujnika ciśnienia na listwie. Pięknie się wypiaskowało w środku.
Nie było żadnych symptomów przez kilka miesięcy, że jest tam taka dziura......do czasu.![]()
Po raz kolejny utwierdziłem się, że to mechanicy psują samochody.
peterek66 napisał(a):freefly napisał(a):Jeden z forumowych kolegów zrobił "szatana"![]()
z turbiny w moim. Tak założyli rurę dolotową do turbo po wymianie czujnika ciśnienia na listwie. Pięknie się wypiaskowało w środku.
Nie było żadnych symptomów przez kilka miesięcy, że jest tam taka dziura......do czasu.![]()
Po raz kolejny utwierdziłem się, że to mechanicy psują samochody.
Powiem szczerze, że jeżeli jest to kolega który bierze za to pieniądze i, nie daj Bóg, ogłasza się na forum, to może warto by było powiedzieć kto to taki. Nazwał bym to "żółtą kartką". Wiem, z rozmów prywatnych, że jest kilku forumowiczów niezadowolonych z usług, jakie były im świadczone, jednak nikt nie chce mówić o tym na forum, bo wiadomo że, jedno złe słowo robi więcej niż sto dobrych. Jednak nie informując o niedbałości takiego "fachowca", poniekąd reklamujemy go. A Twoja "niedoróbka" była bardzo poważna i mniemam kosztowna. Decyzję pozostawiam Tobie. Z resztą w jakimś celu mamy wątek "Warsztaty polecane i te, które trzeba omijać".
kalex napisał(a):Sposób mocowania tej rury to dmuchawy to nieporozumienie. Już się zastanawiałem czy da się to jakoś poprawić.
freefly napisał(a):Koszty niedoróbki nie są jeszcze oszacowane. Nie wiem jakich spustoszeń dokonał piach, sól drogowa i inny syf z powietrza, poza turbiną. Samochód dzisiaj jedzie do Wrocławia. Jestem bardzo zły i wolałbym, żeby "koledzy" z reklamującego się serwisu na forum, bardziej skupili się na patrzeniu na ręce pracowników i kontroli wykonywanych przez nich zadań, niż udzielaniu się na forum.
Przykro mi to pisać, ale tak to widzę.
kalex napisał(a):Nie zrozumieliśmy się. Zakończenie tej rury z czasem się wyrabia ,wyszczerbia ,wygniata od obejmy mocno dokręcanej itp ,zwłaszcza jak ktoś wcześniej manewrował mocno dolotem np. podczas wymiany filtra powietrza. I po latach staje się podatne na uszkodzenia. Czyż nie ? Więc albo jakiś "custom" albo nówka sztuka .
kalex napisał(a):No pewnie że nie trzeba , a zwróciłeś uwagę że właśnie w tamtym miejscu z powodu "dźwigni" każdy najmniejszy ruch rury przy filtrze powoduje wykręcanie plastiku.Nie wnikam co u Ciebie się stało , piszę o ciulowości elementu w tamtym miejscu.
Powrót do Isuzu Trooper II FL / Opel Monterey B (1998-2002)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości