Dostęp do tylnej kanapy wersja 3 drzwiowa.

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

Dostęp do tylnej kanapy wersja 3 drzwiowa.

Postprzez wacky007 » 16 wrz 2013, 19:12

Drodzy, zastanawia mnie jedna rzecz, może będziecie w stanie mi coś wyjaśnić.

W moim Montku RS dostęp do tylnej kanapy jest dosyć "ciężki" dla osób mało wysportowanych. O co się rozchodzi...

Chcąc wskoczyć na tylni rząd siedzeń, muszę przesunąć jedną dźwignią fotel w przód (jednocześnie likwidując poprzednie ustawienie fotela) i pochylić oparcie do przodu drugą.
Rozwiązanie dość karkołomne, gdy miałem inne auta 3-drzwiowe (co prawda zwyczajne osobówki) fotel składał oparcie i przesuwał się do przodu lub pochylał za pomocą jednej dźwigni, ułatwiając wsiadanie dna tył.

Czy coś w moim Montku jest coś nie tak i ktoś kombinował przy tych fotelach, czy może to tak wygląda fabrycznie niestety i auto nie nadaje się dla emeryta na tylnej kanapie? :)
wacky007

Re: Dostęp do tylnej kanapy wersja 3 drzwiowa.

Postprzez frendzel » 16 wrz 2013, 20:17

U mnie w RSie pochylanie i przesuwanie siedzenia odbywa się jedną wajchą (tą od pochylania)

Pociągasz wajchę - najpierw składa się oparcie a później przesuwa fotel
Isuzu Trooper 2.8-->Opel Monterey 3,1TD
frendzel

Postprzez wacky007 » 16 wrz 2013, 21:46

dzięki serdeczne za odp. wniosek prosty albo urwana linka albo coś pomiąchane w fotelu.

Tak myślałem, że to niemożliwe, żeby nie pomyśleli o takiej pierdole... :)
wacky007

Postprzez MagurMan » 17 wrz 2013, 10:56

U mnie w rs z 93 też jest 1 wajcha od wszystkiego, ta od składania (drugi fotel nie działa)
jak wozilem dziadków to dawałem im taki podnóżek (Bo mój ma jeszcze lifta) i faktycznie tyl tylko dla wysportowanych jest dostępny...
MagurMan

Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)