Ta... Przeżyłem taką akcję. Nówkę wycenili mi na 350,- Zł, kupiłem używkę i trochę z duszą na ramieniu jeżdżę, ale przy ostatniej akcji z paskiem rozrządu, koleś go (napinacz) sprawdzał i powiedział że jest OK. Acz z drugiej strony, zastanawiam się jak można zdiagnozować taki napinacz? Organoleptycznie? Polizał go i mu smakował, tym samym jest OK?
BYŁ: Montek 3.2 V6 1992 JEST Citroen ZX Aura 1.9 TD i zapierdala jak należy
Witam wszystkich jestem tu nowy chyba nie powinienem tutaj pisać jeśli tak to podpowiedzcie gdzie mam napisać mianowicie chodzi o mojego troopera 3.2 V6 DOHC problem 1.Polega na tym że nie wiem jak mają być podpięte kable z cewek do świec. 2. Gdy kręcę kluczem na kole (gdzie pasek) nie mam iskry (czy tak powinno być) Dlaczego tak jest ? 3. Gdy kupiłem troopera kable były jakoś podpięte strzelało z wydechu ale nie zapalał. 4. Wyświetla się kontrolka (ArAnti Lock)?. Mam wymienione kable cewki wtryski na cewkach nie jest nic ponumerowane troopek kręci czasem strzeli z wydechu i nic więcej nie mam pojęcia co z nim nie tak to mój pierwszy troopek i nie wiem za wiele o tym samochodzie więc postanowiłem zapytać się konkretnych ludzi takich jak wy. Jeszcze raz bardzo was przepraszam że wszedłem tu z butami.Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów.
Witam dziękuje że mi pomogłeś (pocieszny) teraz kable mam chyba dobrze ale dalej nic tropek kręci tak jak by chciał zapalić ale nic z tego i strzela z wydechu nie mam pojęcia o co mu chodzi (Znajomy ciągle się upiera że to te kable są źle ) nie wiem czy to ważne ale mam go z gazem ale gaz niestety nie działa bo ucieka z wężyka i go zakręciłem i próbuje na benzynie . Jeśli ktoś mi pomoże na takim stopniu że go odpale to osobiście mu postawię kratę piwa na terenie śląska chciałbym sobie chociaż z wami pojeździć w terenie. Również skorzystam z opcji (szukaj) może czegoś się dokopie.
moduł zapłonu do silnika 3,2 wygląda tak http://allegro.pl/opel-monterey-3-2-mod ... 77898.html cena z kosmosu, mniej kosztuje nowy używane w granicach 200plnoasuje od pontiaca i kilku innych amerykańców, poszukaj pisałem kiedyś o tym moduł modułem ale kable jakie masz? świece? no i ostatnia sprawa, jeśli kręcisz rozrusznikiem to obrotomierz podnosi się czy leży na 0? jeśli na 0 to albo moduł albo czujnik położenia wału jeśli pokazuje to prawdopodobnie coś innego