kriss987 napisał(a):nie chodziło mi oczywiście o zestaw uszczelniający do obsad. a ewentualnie obsady też tam mogę dostać w tej delcie? jaki koszt ewentualnie? z góry dziękuje za pomoc. a i jeszcze jedna sprawa jeżdżę teraz na oleju 10w40 bo taki jest zalany poprzez poprzedniego właściciela. mam zmienic na 5w30 czy 10w30? podobno nie dobrze jest jeżdzić tym samochodem na 10w40
kriss987 napisał(a):a no i jeszcze dzwoniłem do delty i powiedzieli mi zebym podał jakie mam wymiary a,b lub c jak mam to sprawdzić? posiadacie może jakiś pdf lub cos w tym stylu żeby po wymiarach dojść jaki musze zestaw kupić.
kriss987 napisał(a): (a tak w ramach informacji to gość do którego sie dodzwoniłem był nie miły i nie chciał nawet rozmawiać ze mna żeby cokolwiek pomóc doradzić jak sprawdzić dobrać itp. nie ładnie) dlatego pytam was drodzy koledzy z forum. w was moja nadzieja
kriss987 napisał(a):hmmm to sie da załatwić . kolega ma jakiś super wypasiony komputer diagnostyczny za dwadzieścia parę tysięcy złotych. tak że tylko potrzebne mi bedzie tylko wartości katalogowe. (poprosze) i na co mam zwrócić szczególna uwagę?
2. zdjąłem pokrywe klawiatury i nie jest dobrze . zabezpieczenia na wtyczkach wtryskiwaczy połamane, 2 wtryski były wymienione a dodatkowo na jednym nie ma oznaczeniA jak na zdjęciu wyżej np 37 czyli injector grade # A3 tylko sama literka A? czy tak może być? po drugie te zestawy uszczelnień zamawia sie osobno na każdy wtryskiwacz i oprawę? mam coś takiego 63 45 A 45. orginalnie na deklu mam oznaczenia wtryskiwaczy 45. jeszcze od razu zawiozę wtryski do sprawdzenia. i jeszcze jedno ile jest tych oringów w zestawie? powinno być chyba 2 na oprawe jedna na wtrysk z zewnątrz jeden wewnątrz i podkładka stożkowa miedziana pod wtrysk oraz jeden przy skręceniu wtryska do magistrali olejowej tak? jeżeli sie mylę prosze o poprawę
helmex napisał(a):umnie zawsze na tym tloczku we wtrysku ulamywal sie sam koniec i wtrysk do wywalenia
helmex napisał(a):jest to tzw dokladnosc wykonania ( w kazdym comonie trzbea dac informacje do eku o dokladnosci wykonania czyli w jaki sposób strysk bedzie lal ) i do kazdej dokladnosci wykonania są rózne obsady zeby bylo to jak najabrdizej spasowane
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości