Tak sobie myślę ze przewaliła się przez to forum masa posiadaczy i samochodów tego modelu ale tak naprawdę na tą chwilę nikt nie wie ile ich jeszcze jest aktywnych w Polsce.
Moja propozycja : proszę o dopisywanie się posiadaczy wciąż walczących Trooperów I generacji 83-91. Super by było gdyby każdy dorzucił zdjęcie ( oczywiście chodzi o samochód ) , a gdyby jeszcze się komuś chciało napisać coś o aucie np stan , dokonywane zmiany, miasto w którym głownie jeździ i gdzie był najdalej (wyprawa) to byłaby bajka.
Biorąc pod uwagę że każdy posiadacz troopera wcześniej czy później trafia na to forum to myślę ze taki wątek mógłby być ciekawy i pomocny historycznie
W takim razie ja zacznę:
Trooper pięcio drzwiowy, benzyna /gaz, silnik o pojemności 2,6l rocznik 90 r. Jest w Nieporęcie pod Warszawą.
Kupiony w stanie agonalnym , stan w remoncie, wymieniana rama z kpl poduszek mocowań w podłodze( blacharka spód ) ,piasty, el napędu ,elementy zawieszenia i ukł. kierowniczego, trochę roboty w środku- nowe inne fotele, dodawane trochę stali z przodu z tyłu po bokach i na dachu, koła 31/10.5/16 bfg
W planie kpl blacharka góry i nowy lakier, ale już puchnę kasowo i zrobię to chyba dopiero po sezonie czyli grudzień styczeń jak dam radę bo na razie będę chciał rozpocząć sezon i się nim trochę nim nacieszyć
wyprawa - w moim posiadaniu jeszcze brak osiągnięć w tym temacie, od pierwszego dnia zakupu (wrzesień 2014) w warsztacie, Mam nadzieje wyjechać nim pierwszego Marca tego roku z warsztatu.
Budowany bardziej w góry i do lasu niż w błoto po klamki , ale kto wie
Zdjęcie : na tą chwilę mam tylko sprzed remontu, zdjęcia po zmianach dodam jak wyjadę nim z warsztatu.