Quentil napisał(a):Takich z trójkątną maskownicą jeszcze nie widziałem, za to widziałem takie ori z ładnie wbudowanym tweeterem. Zamiast szukać, taniej i szybciej będzie chyba samemu wyrezać. Gościom od car audio nawet zgrabnie to wychodzi i jest taka zaleta, że masz porządny głośnik wysoko tonowy i skierowany w odpowiednią stronę
Quentil napisał(a):Można też kupić syczki za 2 dychy i przykleić do pełnego trójkąta. Możliwości od sasa do lasa
cherokeexj napisał(a):Quentil napisał(a):Można też kupić syczki za 2 dychy i przykleić do pełnego trójkąta. Możliwości od sasa do lasa
należało by mieć zwrotnice która odpowiednie potnie pasma ale o tym też rzadko kto pamięta
oldfield napisał(a):Dodaje zdjęcie z telefonu wiec nie wiem, czy się dołączyc, ale ja zrobiłem tak...
Zrobiłem otwór w plastikowym trójkącie, przelozylem przewody, zamocowalem tweetera super glue I owinalem takim srebrnym ozdobnikiem. Działa i jakoś nawet wygląda.
https://goo.gl/photos/FDiyreBqHeRt9hWU7
cherokeexj napisał(a):Quentil napisał(a):Można też kupić syczki za 2 dychy i przykleić do pełnego trójkąta. Możliwości od sasa do lasa
należało by mieć zwrotnice która odpowiednie potnie pasma ale o tym też rzadko kto pamięta
Quentil napisał(a):cherokeexj napisał(a):Quentil napisał(a):Można też kupić syczki za 2 dychy i przykleić do pełnego trójkąta. Możliwości od sasa do lasa
Ale to było rozwiązanie budżetowe, przy czymś co sobie tylko pyka zwrotnica zbyt wiele nie pomoże. Oczywiście gdyby robić to tak aby był efekt wtedy zwrotnica bardzo się przyda
cherokeexj napisał(a):do wysokotonówki musi być zwrotka lub kondensator w przeciwnym wypadku wysokotonówki długo nie będą żyły.
Quentil napisał(a):cherokeexj napisał(a):do wysokotonówki musi być zwrotka lub kondensator w przeciwnym wypadku wysokotonówki długo nie będą żyły.
Oj, proszę Cię, te najtańsze są niemal nieśmiertelne !![]()
Chyba, że ktoś słucha ciut głośniej
Gocu napisał(a):Odgrzeję kotleta dla potomnych..
Kupiłem dzisiaj do Monciaka głośniki Pionieer, na przód 17-stki, a na tył 13-stki. Wydaje mi się, że po lekkich przeróbkach będą pasowały. Zdam relację później
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 23 gości