pocieszny napisał(a):najpierw sobie zrestartuj kompaczyli odłącz aku, bo może mieć problem z rozjechaną mapą, przy kiepskiej sondzie i LPG tak bywa
pawel126 napisał(a):Chyba coś dopada i mojego 3.2![]()
Właśnie zakupiłem czujnik wału zaczynam szukanie dziury w całym.![]()
Generalnie coraz częściej muszę długo kręcić rozrusznikiem zanim zapali. Ale raz na 20 zapaleń potrafi zapalić z pół obrotu.
Do tego zauważyłem że rura wydechowa wygląda jak w dieslu a była kiedyś ładnie szara.
.
FFK napisał(a):U mnie szarpało, szarpało, nie wiedziałem co i jak. Wymieniałem przewody WN, świece zapłonowe, czujnik położenia wału, MAP sensor, moduł zapłonowy, cewki..... okazało się, że winny jest sterownik silnika, po wymianie wszystko ustało.
FFK napisał(a):Przewody miały lekkie przebicie dlatego zostały zmienione, świece dla zasady, moduł i cewki ponieważ nie wiem co mi tam ab srerwis wstawił, wypadanie zapłonu wyglądało mi na czujnik położenia wału, więc poszedł z poldolota i bez zmian, MAP sensor tez miałem na podmiankę i tez bez różnicy.... Więc na odpier... wrzuciłem sterownik silnika z dawcy i jak ręką odjął.
Re: problem z zapłonem na2 cylindry nie pali
Postprzez szutam » 04 maja 2013, 07:54
poszperałem i znalazłem twój post
Re: Czujnik temp.wody do kompa 3,2 V6
przez pocieszny » 29 kwi 2012, 10:49
prawdopodobnie czujnik temp powietrza w kolektorze, czujnik ten sam co do temp cieczy dla komputera, ogólnie w montku jest kilka tych czujników (zwłaszcza tym po faceliftingu) czujnik z 1 pinem to czujnik dla zegara z 2 pinami dla kompa
i jeśli mówimy o tym 2 pinowym czujnik był w wielu samochodach nie ma problemu z zakupem, latało na tym Dewoo Espero 1,8 i 2,0 z 95 roku kilka fiatów i kilka innych autek
ogólnie warto kupić czujnik lepszej jakości na przykład EPS ale jak tam wolicie
nr EPS 1,830,129
nr Dewoo 25036979
nr Fiat 7604097
nr GM 12 146 312
jedno pinówka jest jeszcze tańsza, i dostępna w każdym sklepie
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 32 gości