Przemek O. napisał(a):Ja mam butle 360mm srednicy na 890mm dł. Kupiłem ją z myślą o montażu pod spodem, tyle że zabrakło czasu na montaż przed wyjazdem i wylądowała w środku. Zbiornik paliwa mam zamiar wyspawać nowy o jak największej pojemności. Z tego co mierzyłem to powinno sie udać conajmniej 40-50 litrów. Oryginalny zbiornik i tak juz cieknie na zgrzewach.
mcgiver napisał(a):Gocu napisał(a):Dziękuję bardzo
Butla pod spód, a zmniejszysz zbiornik na benzynę?
kiedyś to mierzyłem i nie da się w tym samym miejscu włożyć butli na gaz i nie zmniejszyć pojemności zbiornika na benzynę.
butla gazu z finalą pojemnoscia 56lpg(fi350x750), wg mnie najbardziej optymalna bez obniżania płyty pod bakiem, nie zostawia miejsca na zbiornik na wachę o wiekszej pojemności niz 20-25l i to musi być zbiornik z bardzo wymyslnymi kształtami wykorzystując maxymalnie wnekę.
jestem bliski podjecia tematu i napewno bede robił stelarz na butle do ocynku ogniowego zintegrowany ze zbiornikiem na benzynę, metodą pozwalającą na kopiowanie konstrukcji w celach komercyjnych, tak więc napewno trzeba będzie do tego zaprząc znajomego konstruktora by to narysował.
Rafał_p napisał(a):Tak wygląda moja zabudowa, można ją łatwo wyciągnąć i szybko wyciągnąć z auta.
Podaję wymiary dla zaineresowanych.
https://www.youtube.com/watch?v=-0YCkscp_mg
Jake napisał(a):Skad masz drabinke na małe drzwi? Szukam juz dluzszy czas gdzie moglbym kupic / kto moglby mi zrobic...
Bobas napisał(a):Jake napisał(a):Skad masz drabinke na małe drzwi? Szukam juz dluzszy czas gdzie moglbym kupic / kto moglby mi zrobic...
Jak tylko skończe swoją to ci pokażę Narazie kończę malowanie furki
Bobas napisał(a):Jake Wstępnie to tak wygląda Teraz do malowania proszkowego.
czubaka napisał(a):Bobas podeślij jakąś fotkę jak prezentuje się drabinka. Ponawiam też pytanie czy byłaby możliwość kupić taką od Ciebie?
miras7 napisał(a):Masz jakąś fotkę jak to jest mocowane na górze ?
Powrót do Pomysły, Porady, Modyfikacje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości