cacek66 napisał(a):Quentil napisał(a):Jak poprzedni właściciel o niego nie dbał to każdy by się w końcu zbuntował
Ale jeździ? Jeździ! Z czasem się w pełni oswoi do Ciebie i będzie już całkiem jeździł i to porządnie
Do czasu dbał.
Quentil napisał(a):P.S.
Jest strasznie zapuszczony mechanicznie. Wszystko zrobione za przeproszeniem na odpierdol i byle jak.
Samochód od prawie 2 lat stał nieużywany niejeżdzony tylko odpalony od czasu do czasu. Jak by wszystko było 100% sprawne to nie kosztowałby 5tys.
Turbina była robiona. Widocznie ten kto to robił się za bardzo nie znał.
Alternator był wrzucony nowy nawet nigdy nie zalany. Tylko jakiś chiński zamiennik widocznie szkoda kasy na to.
cherokeexj napisał(a):piotr R napisał(a):Co może być powodem przeciekania przez przednie prawe drzwi? Pomijając wygniecione uszczelki. To jakiś standard.
Nie to Frączkowska Olcha
cherokeexj napisał(a):Zdradzisz co zrobili?
Będę wobec tego przeginał ramkę drzwi... tylne tak samo... w tylnych to gołym okiem widać szparę :/ nie wiem co oni zrobili z tym samochodem ale mają talent... i nie mają jakichkolwiek umiejętności wobec tego
tylne potwierdzam oparły się o drzewo ale była tylko wgniotka a przednie to nie wiem.
Im dalej w las tym więcej drzew.... EGR tak samo.... podciśnienia powywalane sadzi przez zawory... ciężko było zaślepić kawałkiem blachy... (swoją drogą z racji poprawiania non stop czegoś po poprzednikach nadal i u mnie nie zrobione)
Tylne tarcze niebawem wrzucę przyzwoite używki to pokażę jak dbał poprzednik... pewnie od stania się zużyły
Zresztą nieważne. Auto zaniedbane i do dość mocno. Turbo może i robione... ale jak się leje mazut do silnika to trudno żeby turbo żyło. Żałuję ze nie zrobiłem zdjęcia co było dolewane do silnika. Jeżeli turbo było robione to ja poproszę o adres i nazwę firmy która je robiła (może być na priv) żebym znowu tam nie trafił bo na tą chwilę leje olejem i ma luz.
Co do tylnych drzwi.... ramka odgięta... przednie pewnie też albo tak wygnieciona uszczelka (cieknie).
Podsumowując.... Auto jak jeździło to znaczy że wszystko jest ok. Jak coś się rozpier... to znaczy ze dopiero trzeba zrobić. Sprężarka klimy u kolegi jest i Ci damy jak od niego odbierzemy.... Jak sprężarki nie było tak nie ma i tłumaczenie pewnie wyrzucił to sobie dokupisz. Jak powiedziałem że na allegro są po 200zł to że na 100% tyle nie kosztują. Brakuje węża od klimy... miało być wszystko... Tak że tak... Miałem to zatrzymać dla siebie ale skoro ktoś zaczyna mi tutaj podważać to co pisze i tłumaczy poprzedników atakując mnie... no sorry...
P.S.
Jak by było nawet igła mechanicznie to i tak nienatrzaskali by za niego $ bo stan budy pozostawia wiele do życzenia.
No.... a teraz aktualizacja. Rozrusznik zrobiony wrzucony na auto (kręci jak głupi). Alternator tak samo po regeneracji. Chłodnica nie dała się naprawić więc kupiłem nową. Na tą chwilę złożyłem na wiskozie i ori wiatraku. Na dniach będę wyrzucał wiskozę i zakładał elektryka z volvo v70 tdi. 38cm średnicy więc pójdzie maksymalnie na bok chłodnicy (na stronę kierowcy) dzięki czemu nie będzie rozrzucał wody po alternatorze a przy okazji zrobię lekką przysłonę tak dla pewności. Wentylator będzie sterowany czujnikiem a dodatkowo z możliwością zdalnego wyłączenia wentylatora (wjazd w głęboką wodę itp).
Następny etap snorkel... i chyba zrobię klasykę gatunku i pójdę w.... kibel rurę
z czasem zastąpi ją nierdzewka lub alu ruru i kolanka silikonowe. Jest szansa że w tym tygodniu pojawi się na aucie.