korf napisał(a):Z tego co pamiętam jeździsz na spiderach (kopia simex z globgumu) na feldze 15 czy 16?
Jak 16 to nie kombinuj z dystansami tylko kup Dotz Dakar 16x7 Et13 https://www.olx.pl/oferta/6x139-7-felgi-16-cali-7j-et-13-oc-112-CID5-IDlMQjA.html#6322df5b88
korf napisał(a):Rozglądałem się kiedyś za używanymi dystansami, rzadko kiedy są i rzadko poniżej 500zł,
minimalna szerokość 30mm otrzymasz wtedy ET8, lepiej zmienić felgi, według mnie.
Jake napisał(a): ...we fragmencie do ktorego prowadzi link, gosc calkiem sensownie wyjasnia negatywny wplyw dystansów i ET mniejszego niz 25 na łozyska. Swoja droga co ciekawe tego typu felgi i dystanse sa w Australii calkowicie nielegalne.
https://youtu.be/uS6SFQmkfoE?t=13m46s
-----------------------
Z innej beczki w tym samym temacie, ktos wie jaki jest w Trooperze offset miedzy lozyskiem a plaszczyzna na ktorej mocowana jest felga? Tj. zastanawiam sie przy jakim ET srodek felgi znajduje sie bezposrednio nad srodkiem lozyska, przy oryginalnych felgach ET +38, czy przy felgach z ET0?
mcgiver napisał(a):tyle ze na 32" oponie delikatnie mi obcierało ma max skręcie o fabryczne chlapacze.
Jake napisał(a):mcgiver napisał(a):tyle ze na 32" oponie delikatnie mi obcierało ma max skręcie o fabryczne chlapacze.
A co to sa fabryczne chlapacze???
Quentil napisał(a):Jeszcze ze 2 lata i o simexy będziesz pytał Błoto wciąga
mcgiver napisał(a):brednie . jak mówiłem że coś jest nie dla mnie to 33" MT i dalej tak twiedzę ...narazie
Jake napisał(a):mcgiver napisał(a):brednie . jak mówiłem że coś jest nie dla mnie to 33" MT i dalej tak twiedzę ...narazie
Ty, to ja dam sie przejechac na 33" MTka, moze sie przekonasz Tylko motor po maska mam calkiem nie dla Cb.
mcgiver napisał(a):dzisiaj miałem niezłego rebusa ; jak ku...a wyjechać z tego błota? pojechałem jak co niedzielę nabić 50-70km po miejscowych zadupiach i znalazłem drogę na której jeszcze nie byłem i ugrzezłem w lesie kilkanascie km od domu ponieważ jak głupek posuwałem sie coraz dalej mimo coraz gorszych warunków , a juz kilka razy myslałem nad zawróceniem .
walka trwała ponad godzinę, łamanie gałezi itd i udało mi się coprawda zmienic położenie samochodu o kilka metrów ,ale w końcu doszedłem do wniosku że z tymi oponami i bez sprzetu nic lepszego nie uda mi się osiagnąć . poszedłem szukac pomocy u tubylców i trafiłem na gościa z podniesioną vitarą z konkretnymi kostkami na butach.
nie wysilaliśmy się zbytnio żeby mnie wyciagnąć bo było suche miejsce bez zarośli gdzie mógł mnie szarpnąć, a nie byłem wklejony po dyfry, poprostu opony wybrały co miały wybrać i dalej to juz było tylko męczenie h..a
Głupota kosztowała mnie naszczęście tylko 50zł , bo na pytanie ile zarobiłeś padło "daj na flaszkę'.
nie spodziewałem się aż takiego bagna , bo inaczej bym tam nie wjeżdżał ,na przyszłośc będę się bardziej zastanawiał zanim wjadę w taka miejscówkę.
auto pierwszy raz tak okleiłem błotem .
fotki z poligonu
https://photos.app.goo.gl/QyZSDJJUbaK71kS7A
Jake napisał(a):mcgiver napisał(a):dzisiaj miałem niezłego rebusa ; jak ku...a wyjechać z tego błota? pojechałem jak co niedzielę nabić 50-70km po miejscowych zadupiach i znalazłem drogę na której jeszcze nie byłem i ugrzezłem w lesie kilkanascie km od domu ponieważ jak głupek posuwałem sie coraz dalej mimo coraz gorszych warunków , a juz kilka razy myslałem nad zawróceniem .
walka trwała ponad godzinę, łamanie gałezi itd i udało mi się coprawda zmienic położenie samochodu o kilka metrów ,ale w końcu doszedłem do wniosku że z tymi oponami i bez sprzetu nic lepszego nie uda mi się osiagnąć . poszedłem szukac pomocy u tubylców i trafiłem na gościa z podniesioną vitarą z konkretnymi kostkami na butach.
nie wysilaliśmy się zbytnio żeby mnie wyciagnąć bo było suche miejsce bez zarośli gdzie mógł mnie szarpnąć, a nie byłem wklejony po dyfry, poprostu opony wybrały co miały wybrać i dalej to juz było tylko męczenie h..a
Głupota kosztowała mnie naszczęście tylko 50zł , bo na pytanie ile zarobiłeś padło "daj na flaszkę'.
nie spodziewałem się aż takiego bagna , bo inaczej bym tam nie wjeżdżał ,na przyszłośc będę się bardziej zastanawiał zanim wjadę w taka miejscówkę.
auto pierwszy raz tak okleiłem błotem .
fotki z poligonu
https://photos.app.goo.gl/QyZSDJJUbaK71kS7A
No musisz sie z tym pogodzic, zesmy Ci terenowa przyszlosc juz dawno przewidzieli
Zeby vitara Troopera wyciagal, no wstyd, Panie, wstyd!
I to w dodatku tam nie bylo ani kszty blota na tej lace
Jake napisał(a):No Vitara byla na Simexach, to juz takie ekstremalne klimaty, ale ja na +2" i MTkach tez po dziurach i blocie nogi z gazu nie zdejmuje. A ze wszytkie sworznie, koncowki drazkow i amortyzatory nowe, to auto na szosie przy 140 idzie jak osobowka
PTO! No prosze, to juz ciekawa koncepcja. Do Isuzu raczej ciezko, raz ino widzialem jakas smieszna wydumke w Trooperze I (kolega kupricz pokazywal).
PS. A jak Ci ida prace nad mechaniczna blokada tylnego mostu??? Bo od miesiecy nie bylo zadnych wiesci.
Powrót do Pomysły, Porady, Modyfikacje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości