Jake napisał(a):Na dzien dobry skreslilbym 100% kompresorow z marketów typu obi, castorama, a takze sieciowek motoryzacyjnych pokroju Norauto. To jest 50 odcieni chłamu.
Do zastosowan sporadycznych z powodzeniem spisuja sie kompresory ktore byly seryjnym wyposazeniem pojazdów, pozbawionych koła zapasowego, a w zamian za to obdarzone uszczelniaczem w spreju i wlasnie kompresorem. Patent z uszczelniaczem w spreju jest idiotyczny ale kompresory byly sygnowane logiem Skody, VW, Seata, Mercedesa itp. i przedstawialy znacznie lepsza jakosc. Jest ich troche na allegro, wszystkie maja wspolna ceche - ksztalt prostopadlosciennej skrzyneczki. Do montazu pod zabudowe szukałbym malego kompresora warsztatowego lub typowo offroad (ale tu zabija cena, ktora jest absolutnie nieadekwatne do wartosci przedmiotu - np. ARB za absurdalne 1200zł) Konkretnych marek/modeli niestety nie podpowiem.
Za mna chodzil jeszcze inny patent. Mala sprezarka o napedzie mechanicznym, chlodzona albo olejem albo powietrzem. Niestety nie znalzlem do tej pory niczego mniejszego niz jednotłokowa sprezarka z Autosana, a wpasowanie tejze pod maske Troopera do najprostszych nie nalezy, zwlaszcza, ze pod zadnym pozorem nie chcialem rezygnowac z klimatyzacji.
Jake napisał(a):No WESTFALIA zdedcydowanie jest marka ktorej nie trzeba przedstawiac. Daj prosze znac jak bedziesz juz po testach. Jak wyglada, jaka jakos wykonania, spasowania elementow, ile czasu zajmuje mu napompowanie opony i czy sie nie przegrzewa.
PS. mam wrazenie, ze od tygodnia to piszemy na tym forum tylko we dwoch...
mcgiver napisał(a):kompresor doszedł,
pompowanie koła 245x70x16 od zera do 2,2bar prawie 17minut , oczywiście w kilku etapach żeby nie ugotować ustrojstwa.
tak że żadna rewelacja ale skok x średnica cylindra w granicach 20x20mm , tak że trzeba by dorobic jakiś kit podnoszacy pojemnośc i chłodzenie wodne
pocieszny napisał(a):chinczyki przeznaczone do offroadu pompują 35 w 5-7 min
bez sensu kupować co innego, no ale i cena nie oscyluje w granicach 60 pln
Jake napisał(a):Dla mnie klimatyzacja to tez wyposazenie pierwszej potrzeby zaraz po kolach i hamulcach, wiec pod maska ciasno. Ale tak troche kombinuje czy nie daloby rady wpasowac gdzies malej jednotlokowej sprezarki powietrza... Jak w traktorach czy maszynach rolniczych, albo autobusach...
PS. Dałoby sie zmienic nazwe tematu na "kompresor 12V jako wyposaŻenie"? Bo troche kłuje w ślepia
mcgiver napisał(a):marudzisz jak na elektrodzie ,a sam piszesz niedbale .
co mogłem to poprawiłem, resztę popraw w temacie w Twoich odpowiedziach
pocieszny napisał(a):to nie jest dokłądnie tak że nie da się upchać, da się
pocieszny napisał(a):to nie jest dokłądnie tak że nie da się upchać, da się nawet nie rezygnując z klimy, kiedyś się nawet przystawiałem do tego żeby to zrobić (ja akurat klimy nie mam nad czym boleje, znaczy mam ale w garażu ) ale po przemyśleniu wszystkich za i przeciw stwierdziłem że mi to nie potrzebne
co do tych 2 tłokowych to mając pas transportowy i taki komresorek da się założyć nawet zdjętą oponę z obręczy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 2 gości