Michał4x4 napisał(a):Ładny rodzynek https://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel- ... 21169.html
pocieszny napisał(a):Michał4x4 napisał(a):Ładny rodzynek https://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel- ... 21169.html
bez klimy, podłokietnik wygląda gorzej niż mój po 350kkm, za 14 koła do opłat i przywiezienia... już się z niego taki rodzynek nie robi
Jake napisał(a):Nikt nie chce tyle płacic. Ale dostac cos nieprzezartego i niedojechanego z 4900zł graniczy z cudem. Jest straszliwie malo ogloszen, a ceny jak glupie ida ostatnio w góre :/ A jeszcze dostać '97 taki jak Ty to juz hoho!
Slecze nad ogloszeniami jak glupi 5 miesiac, przegladam 3 razy dziennie i jest ich tyle co kot napłakał. W tym momencie z "przejściówek" 96/97 sa 4 egzemplarze:
3.2V6 czarny dlugi fuuuul opcja nawet z elektrycznie przesuwanymi fotelami 12 000zł
3.1TD złoty, długi, nawet ładny na MTkach 13 500zł
3.1TD zielony, długi, rama zdrowa, srodek, ladny, buda taka sobie 10 000zł
3.1TD biały, długi, totalny golas, nawet bez regulacji wysokosci kierownicy, zgniła rama i zgniła buda - 11 000 (wisi 7 miesiac)
Najtanszy jaki widzialem ale juz sie sprzedał to był czarny 3.2V6 w wersji bez poduszek powietrznych w stanie jako takim za 8900zł i brudny i zmezcony zyciem zielony 3.1 za 9500zł
Za 5000zł to na pniu wzialbym kazdy z powyzszych, ale takie sumy to moim zdaniem warto co najwyzej za ideał płacic, a nie za auto w ktore po zakupie trzeba na dzien dobry wrzuci kilka tys.
Jake napisał(a):LTD znaczy tyle co - długi (5 drzwiowy)
RS znaczy tyle co - krótki (3 dzwiowy)
Wiec nie wiem jaki to Twoim zdaniem ma zwiazek z wyposazeniem ?
Nie wiem tez o jakich dodatkach piszesz? Ja z dodatków potrafie sobie bardzo wiele wyobrazic. Stalowe zderzaki, bagaznik, wyciagarke, liftowe zawieszenie, stalowe progi rurowe, hi-lift, reflektory dachowe, opony MT i wiele innych. Ale nie mowilem tu o terenowych dodatkach i ulepszaczach. Mowilem o tym, ze przytoczone przeze mnie ogloszenia to nie sa auta "wycyckane, wypieszczone, wsiasc, tankowac i jezdzic". Sa przyzwoite, zgoda. Ale do tych 10-13tys trzeba jeszce dolozyc pieniadze na remont blacharki (niemal wszystkie maja zgniłe nadkola i drzwi bagaznika), wymiana polamanych elementów wnetrza, rozrzad, paski, oleje, plyny, filtry, klocki, opony, a prawdopodbnie tez oslony przeubow, tuleje i sworznie zawieszenia. Wiec realnie trzeba przed zakupem liczyc sie z tym ze cena po zakupie jeszcze wzrosnie.
Kupic Montka za 5-6-8tys i dolozyc za remont jest spoko i nawet bym wolal taka opcje, bo potem wiemy co mamy,
Kupic za 12-15 tys i dolozyc kupe kasy w remont to moim zdaniem juz boli, bo w tej cenie oczekiwaloby sie auta (prawie) bez wkladu.
Podgrzewane fotele (skóra lub welur) w wersjach po 1996r widywałem calkiem czesto. Elektrycznie regulowany i pozycjonowany fotel tylko kilka razy (i IMHO to jest calkiem niepotrzebny bajer i pierwsze co sie zepsuje). Skóra wystepowala chyba tylko i wyłacznie szara i nie jest zbyt czesta, ale osiagalna. Warto sledzic allegro i olx, czasami sie pojawiaja oferty.
Stalowe zderzaki, bagaznik, wyciagarke, liftowe zawieszenie, stalowe progi rurowe, hi-lift, reflektory dachowe, opony MT i wiele innych
Jake napisał(a):LTD znaczy tyle co - długi (5 drzwiowy)
freefly napisał(a):Jake napisał(a):LTD znaczy tyle co - długi (5 drzwiowy)
Te oznaczenia nie mają nic wspólnego z długością samochodu.
Długi to LWB, a krótki to SWB.
RS to wersja "sport", a LTD to wersja limitowana.
piotr R napisał(a):W moim Montereyu mam tylko składane i podgrzewane lusterka,ogrzewanie tylnej szyby była składana antena. Reszta na korbki zero elektryki
Też mam na karoseryj LTD, patrząc na wasze auta to ja mam wersję LIMITED
Gocu napisał(a):Ale zauważmy, że nie było krótkich LTD, ani długich RS, więc może jest to też jakoś powiązane?
piotr R napisał(a):W moim Montereyu mam tylko składane i podgrzewane lusterka,ogrzewanie tylnej szyby była składana antena. Reszta na korbki zero elektryki
Też mam na karoseryj LTD, patrząc na wasze auta to ja mam wersję LIMITED
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości