ENGINETECH P46866 [Piston] Info
Dish top; 1.235" CH; 1.5 / 1.5 / 4.0mm; Use C93466 rings
Selected Size:
Standard
ENGINETECH BB1033 [Connecting Rod Bearing] Full Set Info
No. Brgs: 6; Shaft Dia: 2.1229-2.1235"; Hsg Bore: 2.2434-2.2441"; Width: 0.673"; Wall Thickness: 0.0592-0.0597"; Oil Clearance: 0.0005-0.0028"
Selected Size:
Standard
ENGINETECH BC1010 [Crankshaft Main Bearing] Full Set Info
Selected Size:
Standard
ENGINETECH C93466 [Piston Ring] Full Set Info
Premium. Steel top. 1.5 / 1.5 / 4.0mm.
Selected Size:
Standard
8P8C napisał(a):Cena jest ok.. w USA wszystko dużo tańsze. Czasem najdrożej wychodzi przesyłka
Weź tylko pod uwagę ze jeśli zrobisz zakupy za więcej niż 100 USD ( bez kosztów przesyłki ) to mogą dowalić cło i podatek VAT.
Dlatego ja zamawiam tak , żeby zmieścić się w tej granicy
Minus tych zakupów jest taki że trzeba poczekać 10 - 14 dni
Właśnie dlatego mój remont trwał ponad 3 tyg
własnie miałem pytać o panewki oporowe czy sa zintegrowane ale z tego co piszesz to jednak nie8P8C napisał(a):Ja kupowałem na ebay.com.. czyli w USA. Kupiłem cały komplet czyli główne, korbowodowe i pólksięzyce, ale dopiero po szlifie wału
Tak samo pierścienie i śruby do głowicy.
Nie wiem z czego są tuleje.. ale po 290000 km założyłem nominalne pierścienie i jest OK( mierzone było )
Jakość gratów to spora zagadka.... King ma dobre opinie... JPR tez , uszczelki wyglądały dość solidnie, śruby tak samo.do
jak kiedyś kupowałem wałki do dźwigienek zaworowych , to na pudełku było wyraźnie napisane MADE IN PRC.. ale po 100 000 nie miały żadnych śladów zużycia.
Tez chętnie użyłbym oryginałów.. ale to chyba przekroczyłoby wartość samochodu
A 6 szt pewnych nakrętek zamawiałem w Hyundaiu
A jakie masz pokrywki zaworów w nowym silniku ??? gładkie czy z rowkami ??
8P8C napisał(a):
A jakie masz pokrywki zaworów w nowym silniku ??? gładkie czy z rowkami ??
8P8C napisał(a):To jest taki sam silnik SOHC jak w naszych autkach. Tyle że w wersji przedliftowej
wkładany do 1995 roku, do tych z kanciatą deską. Dużych różnic tam nie ma.Ten ma dwa EGRy ( nie pytaj po co , bo nie mam pojęcia) i inne kolektory wydechowe. W nowych mocowanie wydechu jest na 3 szpilki, a tutaj widać na zdjęciach ze tylko na 2.
Dodatkowo na fotkach uszczelek widać różnice miedzy uszczelkami kolektorów wydechowych.
W USA były jeszcze inne wersje tego silnika..
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości