8P8C napisał(a):Od 96 roku..wymagania UE
FFK napisał(a):A wcześniej to i lawetą z osobówką pierwszy ze świateł się zrywałem
freefly napisał(a):Bo to robi się w inny sposób.![]()
Ja wymontowałem sterownik z samochodu i oddałem go do gościa, który naprawia sterowniki. Zczytał całą zawartość pamięci eeprom i wczytał do drugiego sterownika, który kupiłem jako zapas. Mam teraz klona sterownika razem z przypisanym do sterownika modułem immo. A pllik z eepromu trzymam na kompie.
Z tego co pamiętam stówkę zapłaciłem.
Jako że auto kupione od niemki, która tylko do kościoła jeździła, to mam do auta kartę z kodami, które pozwalają przy pomocy Tech2 wymazać immo z pamięci sterownika. Immo przypisany jest do nr VIN, który również zakodowany jest w sterowniku silnika. Gdyby padł moduł immo, to mogę go wykasować i przy pomocy kodów isuzu z karty wprowadzić inny dowolny i przeprogramować kluczyki, żeby współpracowały z modułem immo.
co to ? leczysz się z klekotaJake napisał(a):Udało Ci sie moze w koncu dojsc do tego jak pozbyć sie immo w kompie od 3.2? Chodzi mi po glowie zakup RS 3.2 juz jakis czas i tak rozkminiam niektore kwestie.
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 49 gości