molos napisał(a):ogromne dzięki. Jak rozumiem nie jest to usterka z którą absolutnie nie mogę jeździć?
pocieszny napisał(a):z tego co pomne to bez czujnika pręðkość ToD w ogóle chyb nie działa...
freefly napisał(a):Nie wszystko. Czujniki prędkości to osobny temat.
molos napisał(a):o ja cierpię dolę...
czujnik położenia przepustnicy w serwisie opla 1200PLN
już nie mówiąc o czujniku prędkości 1900PLN
freefly, pod jakim hasłem najszybciej i najpewniej znajdę na ebay'u? może masz link do sprzedawcy? ile kosztował?freefly napisał(a):Nie wszystko. Czujniki prędkości to osobny temat.
no właśnie a z tym co się wiąże w trakcie użytkowania? tylko tyle, że nie załącza się przedni napęd? i TOD de facto nie działa?
jeszcze raz dzięki
mcgiver napisał(a):w tym aucie jeszcze tego nie próbowałem , ale jesli tps jest rozbieralny to mozna tak przygiać styki potencjometra ,że chodzą po nowej trajektori.
tak ze jesli to wina wytartych sciezek tps'a to mozna spróbować, gorzej juz nie bedzie
Fabian napisał(a):Witam. podepnę się pod wątek skrzyni automtycznej, mianowicie jaka u Was jest max prędkość na 4L i D ja mogę rozpędzić się do 50km czy te skrzynie tak małją? Dodam że na automatycznie dokładanym przodzie jest normalnie.
Fabian napisał(a):tak te 50 to na reduktorze. Tyklo przerzuca tak jakby dwa dwa biegi j dziwnie nie grzeje gdy jeździ się na reduktorze. Po nowym roku chyba pojadę go Wrocka do delty, wtryski i głowicę juz wysłałem i po regeneracji złożyłem.
freefly napisał(a):Fabian napisał(a):tak te 50 to na reduktorze. Tyklo przerzuca tak jakby dwa dwa biegi j dziwnie nie grzeje gdy jeździ się na reduktorze. Po nowym roku chyba pojadę go Wrocka do delty, wtryski i głowicę juz wysłałem i po regeneracji złożyłem.
A po czym Ty jeździsz z reduktorem, że osiągi jedynie 50 na godzinę nie są wystarczające? A co do trybu 4WD na H, jeśli masz TOD, to nie wolno nim jeździć po suchym czarnym i tam gdzie nie występuje uślizg tylnych kół.
Powrót do Isuzu Trooper II FL / Opel Monterey B (1998-2002)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości