mcgiver napisał(a):chłodnica oleju jeśli nie ma to jak najbardziej, jesli jest to zwiekszyc potencjał.
co do wiatraka to chyba zle zrozumiałem ostatni post bo wydawało mi sie że chodziło o zwiekszenie obrotów visco, co jest ryzykowne, ale jesli chodzi o dołozenie elektryka to ma to jakis sens.
piotrck napisał(a):mcgiver napisał(a):chłodnica oleju jeśli nie ma to jak najbardziej, jesli jest to zwiekszyc potencjał.
co do wiatraka to chyba zle zrozumiałem ostatni post bo wydawało mi sie że chodziło o zwiekszenie obrotów visco, co jest ryzykowne, ale jesli chodzi o dołozenie elektryka to ma to jakis sens.
Zmiana średnicy kółka na pompie wodnej.....może się da. Lexus 220d ma 8,9 litra płynu. Więc u nas jest go na mój gust mało.
Wiatrak jeśli wejdzie przed chłodnicę klimy. Większa chłodnica ( 1900 zł krzyczą za takową )
W każdym razie coś co wspomoże układ chłodzenia i może jakaś dodatkową chłodnice oleju .
piotrck napisał(a):Przypadkiem w Montku chłodnica do diesla i beny nie jest taka sama ?
Ps. Nie znam się na tyle w mechanice samochodowej by ........dobrać chłodnicę do Montka.
piotrck napisał(a):Przypadkiem w Montku chłodnica do diesla i beny nie jest taka sama ?
Ps. Nie znam się na tyle w mechanice samochodowej by ........dobrać chłodnicę do Montka.
mcgiver napisał(a):a próbowałeś dopasować z czego innego ?
tu jest przykładowo nowa chłodnica obsługująca silnik V8 3,7 i 4,2 audi
z tego co widzę to są zaślepki do chłodzenia oleju ze skrzyni automatycznej które można zadoptować pod chłodzenie oleju silnikowego, chociaż nie za bardzo bo to inne ciśnienia![]()
https://sprzedajemy.pl/chlodnica-wody-a ... nr50759922
piotrck napisał(a):Chyba pójdę w kierunku zamontowania wskaźników : temperatury wody , temperatury spalin i temperatury oleju.
Ktoś coś podobnego ma założone ?
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości