dziekifreefly napisał(a):Gratulacje za wytrwałość.
miras7 napisał(a):mcgiver napisał(a):lpg podłączone.
po wymianie na nową sondę denso check podczas jednostajnej jazdy już się nie pojawia.
mało jeżdże ostatnio bo pracuje w domu , wiec dopiero 300km przejechałem od remontu, ale jak narazie wszystko jest na dobrej drodze do pełnego sukcesu
nowe osiagi dzisiaj :
No ładne osiągi. Jeździłem ostatnio 3.2 bez lpg, krótkim, który na kołach 265/75r16 osiągał max 130.... chyba coś go bolało
miras7 napisał(a):
No ładne osiągi. Jeździłem ostatnio 3.2 bez lpg, krótkim, który na kołach 265/75r16 osiągał max 130.... chyba coś go bolało
freefly napisał(a):mcgiver napisał(a):moze skoro przedni wał ma tendencje do łapania wody to może wyjsciem by był jakiś gumowy fartuch ?? a może spowodowanie by przedni wał również kręcił sie cały czas?
Przedni wał się kręci się cały czas. W końcu jest na stałe w dyfrze sprzęgnięty z prawą półosią.
pocieszny napisał(a):nie w każdym się kręci, zależy to od rodzaju napędu
w starym kanciaku i wczesnym średniaku przedni wał bez wpięcia 4x4 spoczywa w jednym położeniu, tak samo w każdym z młodszych który ma sprzęgiełka w piastach
dopiero po zmianie mostów na szersze i zastosowaniu rozpinanej półosi wał się kręci
a zapiekające się krzyżaki w przednim wale to standard i jeśli ktoś nie smaruje i nie używa przedniego napędu często to się będą zapiekać,
BTW ze względu na IFS i stałe położenie gruchy względem reduktora nawet przy kręcącym się wale krzyżaki mogą się zapiec, wał ma bardzo niewielkie odchulenia i krzyżaki są tylko do kompensacji odchyleń reduktora tak na prawde, żeby się nie zapiekało można by zastosować homokinetyki
Jake napisał(a):mcgiver napisał(a):mam mały dylemat; na wiązce w peszlu idącej na skrzynie i reduktor , która zaczyna się dużą czarną wtyczką pod lewym reflektorem pałeta mi sie od zawsze dziwna obejma na którą nie moge znależć miejsca zamocowania.
obejma ma dwa otwory , jakby na dwa peszle ,ale de facto peszel jest tylko jeden, oraz jeden kołek na otwór fi10mm.
pod linkiem fotki obejmy z peszlem wiązki https://photos.app.goo.gl/jBFT0GpYkbkcY79t2
jakby ktoś luknoł u siebie gdzie ta obejma jest zakotwiczona to było by super .
To jest dzypcyk od wihajstra. Na pierwszy rzut oka widac.
mcgiver napisał(a):przejechane prawie 1600 od remontu i 1000km od wymiany oleju.
olej w pełnym stanie i to jest dobra informacja.
złą informacja jest to że nowa sonda denso ze stanów jest chyba uszkodzona ; nie mogłem na niej zejść poniżej 24litrów gazu na 100km a bywało nawet ponad 25l/100km , miganie nie wykrywało żadnych błędów , nie pomaga odpinanie aku , kalibracja gazu , zmniejszanie dawek gazu itd , itp
wygrzałem i wyszczotkowałem starą sondę i od dwóch dni na niej jeżdżę, wczoraj po przejechaniu 50km i zatankowaniu wyszło że dwa litry już urwałem .
zobaczymy co będzie dalej...
niemożliwe żeby większe koła powodowały podbicie spalania o ponad 5litrów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości