Jake napisał(a):Cena 1000zl za wszystko jest absolutnie w porzadku. Z Mazdy 6, ale to szukales specjalenie akurat tego czy akurat takie miales pod reka? Jaka moc? Podpowiesz cos o montazu? Co trzeba, gdzie trzeba sie wpiac itd.? Bo ja jestem na razie zupelnie zielony.
Co do wsiadania rano pod domem, to chyba lepiej i taniej grzałke DEFA zalozyc do silnika i pod 230V. Ja myslalem o webasto glownie z zamiarem spania w samochodzie w chlodne noce.
hassan napisał(a):@Jake,
a dlaczego wodne a nie powietrzne? Z tego co kojarzę to wodne mają chyba jakiś czasy działania (np. max 15 min), ale głowy nie dam - może to dotyczyło tylko modelu o którym słyszałem. Co do kontrolerów, to powinien działać każdy (o ile wtyczki pasują), ale może być tak że np. kontroler oferuje funkcje których nie obsługuje kontroler pieca, więc trzeba się dowiedzieć.
I dlaczego odrzucasz eberspachera? Ja mam suche eber i sobie chwalę
piotrck napisał(a):też miałem taką samą zagwozdkę ..........no i wybrałem wodne .
Już piszę dlaczego:
a. łatwiej i taniej zakupić
b. łatwiej zamontować ( jak przeprowadzisz przez ścianę grodziową rurę z powietrzem fi 80mm w przypadku powietrznego ogrzewania )
c.wodne cichsze ( zaleta jak śpisz )
d. używki mogą mieć przepalone piece i ...........nie wiem jak z dostawaniem się spalin do auta, montaż czujnika czadu też nie jest problem ale .......
e. w przypadku wypadu w zimne rejony łatwiej odpalić auto
pocieszny napisał(a):mokre bierze w ciul więcej prądu niż suche, w ciul więcej paliwa, a straszną bezwładność, w zasadzie jeśli chce się spać w aucie a nie p[odgrzewać silnik to mokre jest bez sensu
pocieszny napisał(a):mokre bierze w ciul więcej prądu niż suche, w ciul więcej paliwa, a straszną bezwładność, w zasadzie jeśli chce się spać w aucie a nie p[odgrzewać silnik to mokre jest bez sensu
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 61 gości