Witam
Chcę podłączyć światła ledowe i potrzebuje znaleźć plus po przekręceniu kluczyka w stacyjce? W oplu combo i fordzie brałem z czujnika stopu , w montereju tam jest napięcie cały czas więc odpada.
Pomóżcie koledzy.
Tomkin napisał(a):Na środkowej konsoli między siedzeniami masz parę przewodów pod napięciem,lub też,jeśli nie masz klimy na konsoli ogrzewania jest plusowy przewód.Ja podłączyłem ze środkowej,bo dostęp w miarę przystępny jest.
Jake napisał(a):....
Nasuwa mi sie tez drugie pytanie. O ile do grzania swiec potrzebuje jakiejkolwiek napiecie po stacyjce, bo obwod bedzie sterowal wylacznie cewka przekaznika, o tyle z +12 do gniazda haka, juz musi to byc zrodlo o wydajnosci rzedu kilku Amper, w niektorych autach jest gdzies przekaznik, ktory zalacza sie po stacyjce i z niego moznaby pociagnac takie napiecie, czy w Trooperze mamy cos takiego?
miras7 napisał(a):Jake napisał(a):....
Nasuwa mi sie tez drugie pytanie. O ile do grzania swiec potrzebuje jakiejkolwiek napiecie po stacyjce, bo obwod bedzie sterowal wylacznie cewka przekaznika, o tyle z +12 do gniazda haka, juz musi to byc zrodlo o wydajnosci rzedu kilku Amper, w niektorych autach jest gdzies przekaznik, ktory zalacza sie po stacyjce i z niego moznaby pociagnac takie napiecie, czy w Trooperze mamy cos takiego?
W prawym tylnym narożniku ramy jest oryginalna kostka w instalacji Troopera do podłączenia haka. Z wiązki wychodzi gdzieś obok wiązki do tylnej prawej lampy w zderzaku.
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 54 gości