Kudłaty napisał(a):No tak, ale na ten przykład hucuł, to nie to samo co fryz. Mimo, że to parzystokopytne i to.
To Ty Krowe albo Swinie masz a nie Konia! Konie sa NIEparzystokopytne

mcgiver napisał(a):Co do manometra to u mnie jest wpięty na stałe na trójniku koło czujnika od kąd poskładałem silnik , gdzieś na fotkach w temacie go widać i powiem tak; jak silnik zimny to nawet na wolnych pokazuje jakieś 2bar, a na wyższych około 4bar a jak sie zagrzeje to nawet jednej kreski wskazówka nie pokazuje na wolnych ,ale jak dodam gazu na ciepłym to już przy 1,5tyś pokazuje ze 3bar. aczkolwiek jak znam życie i silniki to manometr chyba w pręta wali i nie jest dokładnie wyskalowany na pierwszych kreskach bo kontrolka nie świeci, a poniżej 0,2bar powinna zaswiecić . zresztą manometr jest w miarę firmowy bo SMC ale to niestety manometr do pneumatykki (akurat taki miałem pod ręką) co nie zmienia faktu że takie samo cisnienie powinno pokazywać w cieczy jak i w gazie..
)
Jak to jest w 6VD1 rozwiazane? W 4JG2 jest trójnik w ktorym siedzi czujnik do zegara na desce i kontrolki. Jakby chciec jescze manometr mechaniczny podpiac to trzeba by juz czwórnik albo trojnik na trojniku montowac.