pocieszny napisał(a):w Twoim czyli z łączoną półosią spokojnie się może kręcićw moim gdzie przód stoi nic się nie kręci
do tego niestety kompensacja reduktor/przedni most jest nikła więc krzyżak nie ma gdzie pracować, nawet się kiedyś zastanawiałem nad przerobieniem na homokinetyka, ale cena przerasta sens
tak więc choćby w moim konkretnie przypadku teoria zastania krzyżaków nie ma racji bytu, i co za tym idzie cała wina spada na szajsowate krzyżaki na naszym rynku a głównie chodzi o ich uszczelnienia.
to tylko jeden przykład tandety .
Ten szajs którym nas karmią niestety często jest droższy niż lepsze jakosciowo wyroby oferowane w stanach o czym już nieraz się przekonałem np komplet uszczelek do 6vd1 TANDETNA CHIŃSZCZYZNA kosztuje u nas ponad 500zł z wysyłką, a ja za japoński komplet (z niektórymi detalami Mahle i Victor Reinz) z wysyłką zapłaciłem niecałe 300zł w tym roku. silnik po 5 miesiacach i 8tyś po remoncie na zewnątrz jest suchy jak pieprz.
problem z fantami z za oceanu polega na dość nieproporcjonalnych kosztach wysyłek jesli by trzeba było na raz wziąć kilka różnych części .