Quentil napisał(a):Ale masz pecha... Ze skrzynią jakieś problemy czy coś innego wyszło?
Tak jak pisałem Ci na PRIV, że kupiłem z zajechaną skrzynią AT i walniętą chłodnicą. Chłodnicę zamówiłem z alu, skrzynię zrobiłem. Po montażu przejechałem 5 km i pękł przewód do chłodnicy oleju z AT. Olej wypłynął bardzo szybko. Po uzupełnieniu oliwy w AT, na zimno auto normalnie działało. Po dwóch kilometrach bez mocy, jakby ten tryb WINTER. Oddałem skrzynię na naprawę, coś tam się poważnie przypaliło (nie wiem co to za część była). Kolejny remont skrzyni i wymianie sprzęgła hydrokinetycznego na nowe, zalanie olejem i kolejny przejazd z 5km. Jak olej zimny to ok, po 2km, jakby po rozgrzaniu to nawet na piasku kołami nie obróci. W ogóle opcje SPORT i WINTER bez jakiejkolwiek reakcji. Na desce CHECK TRANS. Auto teraz w całości na warsztat pojechało, wcześniej tylko skrzynię woziłem. Przez wirusy itp muszę czekać, aż warsztat wznowi naprawy.
mcgiver napisał(a):dlaczego nie wymienisz skrzyni na manuala?
ile chcesz za tego złoma

?
Wymiana skrzyni na MT raczej będzie finansowo nieopłacalna. Począwszy od sterownika silnika, poprzez zegary, pedały, wały itp. No tutaj raczej nikt mi tego nie zrobi, nikt się nie chce bawić.