Pawel78 napisał(a):tak przynajmniej twierdzi jeden sprzedający na oto..
Najczęstsze problemy w skrzyni 4L30E
Skrzynia niedostosowana do aut z dużymi motorami. Często się sypie właśnie w autach z silnikami o dużej mocy.
Przy przekroczeniu dozwolonej prędkości (problem ogólny w każdej skrzyni) zmniejsza żywotność skrzyni. W Polsce jeździ się dość szybko i agesywnie. Stąd krótka żywotość skrzyni. W USA jeździ się max 70 mil na godzinę więc ta skrzynia w autach za oceanem potrafi się nie psuć przez nawet 300 000 km.
FFK napisał(a):Znajomy z Omegi wrzucał do froty. Skrzynie maja inne przełożenia i coś trzeba z omegi odkręcić i przykręcić ze starej skrzyni od froty, aby to grało. Będę z nim się widział niedługo to wypytam wszystko i dam znać.
Silvestr napisał(a):FFK napisał(a):Znajomy z Omegi wrzucał do froty. Skrzynie maja inne przełożenia i coś trzeba z omegi odkręcić i przykręcić ze starej skrzyni od froty, aby to grało. Będę z nim się widział niedługo to wypytam wszystko i dam znać.
W linku podanym przez kolegę mcgiver są wyszczególnione te przełożenia. 1 i 2 bieg są inne, reszta już to samo. Dowiedz się z łaski swojej, najwyżej będzie dla potomnych
A swoją drogą, właśnie poszedł mi płyn na cylindry
Jake napisał(a):Oj, nie brzmi to dobrze. Ale upalales jakos mocno? Czy strzelila UPG na ktorejs z glowic?
mcgiver napisał(a):dziwna sprawa jak to walnęło ? trudno mi sobie to wyobrazić. próbowałeś później odpalać silnik?
mcgiver napisał(a):dziwna sprawa jak to walnęło ? trudno mi sobie to wyobrazić. próbowałeś później odpalać silnik?
mcgiver napisał(a):wątek chyba dotyczy tego samochodu zgadza się Silvestr ?
https://www.otomoto.pl/oferta/isuzu-tro ... 33570fda07
widziałem to auto na żywo kilka miesięcy temu przypadkowo, gość mówił o 8tyś , całkiem niezły stan , jakbym miał jakąś lewiznę na boku to bym go brał .
coś ustaliłeś konkretnego z ta skrzynią?
Michał4x4 napisał(a):Ten samochód co najmniej od pół roku jest sprzedawany, jak nie dłużej
Michał4x4 napisał(a):Ten samochód co najmniej od pół roku jest sprzedawany, jak nie dłużej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości