mcgiver napisał(a):ok , dzieki za rozjaśnienie , ale nie zabardzo kumam idee tych odpowietrzników przy przechyłach ... auto musiało by się wyjebać na plecy żeby to rozwiązanie miało sens , ok to już wiem czego nie muszę uwzględniać w aktualnej formie w nowym zbiorniku.
mcgiver napisał(a):wyjąłem ostatnio zbiornik z pod auta , niestety nie wygląda zbyt ciekawie , łączenie górnej i dolnej części na rogach są w stanie agonalnym , chyba nic z tego zbiornika nie bedzie, chyba że zdecyduję się go jakoś odbudować , zobaczymy .
fotki po umyciu myjką https://photos.app.goo.gl/tC3UnW5fQaPQtRmV8
Tak czy inaczej chcę zrealizować od dawna planowany pomysł ; kupienie maxymalnie dużej butli gazowej którą chcę wsadzić w miejsce ory baku paliwa i wyspawanie 20-30 litrowego zbiornika na benzynę w pozostałym miejscu.
Pytanie o co chodzi z tymi wtyczkami i flanszami na zbiorniku , rozumiem że z boku jest wtyczka dla pompy i poziomu , ale co to za wtyczka od góry na deklu pompy? co to za małe kryzy na rogach od góry? Nowy zbiornik bedę robił w pełni funkcjonalny więc wszystko będę musiał zaadoptować tak by działało jak fabrycznie. chcę zrobić z 30mm liftu na budzie i z 50mm obniżyć osłonę zbiornika , w celu zmieszczenia jak największej butli na gaz, miejsca jest dość sporo bo nie przeszkadza jak w przedlifcie korektor hamowania .
plan jest również wykonanie klapy rewizyjnej w podłodze bagaznika.
marcin32 napisał(a):Idealnie pasuje zbiornik paliwa od Hondy Accord VII benzyna. Mało przeróbek,nawet wskaźnik paliwa hondy po lekkim podgięciu wskazuje poziom w naszym Isuzu. Nie świeci sìę jedynie rezerwa. Pompę paliwa i czujnik zostawiamy odcHondy. Cena za kompletny zbiornik z pompą 40zł!
Legend napisał(a):nie bardzo rozumiem te problemy ze zbiornikami. Teraz reanimowałem zbiornik z jednego projektu w 3.2 i tez spawali dziure i nie byo żadnego ale. wg mnie całkiem tanie dałoby się to wyspawać. wstępnie znajomek rzucił mi kwotą 800pln. NIe robiłem bo odratowałęm swój stary
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości