Witam wszystkich,
Ciekawe doświadczenie w dobie grup na fb, pisać na forum
Jako, ze stalem sie posiadaczem ( calkiem przypadkiem lecz z pelna swiadomoscia ) troopa z silnikiem 3.0dti.
Silnik dycha o dziwo, chociaz przez pare min po odpaleniu sobie poddymia to i tak bede go wyciagał z samochodu. Sprzet bez Toda i w manualu, z mostem tylnym LSD, dzialajaca klima itd itd...
Poczytalem sobie to forum, ale nie znalazłem info na wszystko co mnie interesuje.
Temat 3.1 znany i wielokrotnie tu walkowany lecz... No wlasnie - z takim zamiarem kupilem sprzet lecz nie do konca mi to pasuje raz, ze pojezdzilem tym 3.0 i naprawde przyzwoicie to smiga, dwa, ze juz ciezko kupic cos co nie jest do kompletnego remontu ( 3.1 ) no i jakos tak wlozyc ten motor po krotkim doswiadczeniu z 3.0... fo sedna - kumpel zarzucil mi temat 1.9tdi na skrzyni od froty. Lubie i znam 1.9 tdi - troche sie ich narobilem - frotami jezdzilem przez ladnych pare lat - Trooper jest nastepca ostatniej froty. Wiec co o tym myslicie? Ktos robil takiego moda, ktos tym jechal? Jak sie to ma do wagi auta? Lepiej wrzucac to 3.1 ( najpiew w ogole znalezc...) czy kombinowac z ogólnodostępnym 1.9? Z gory zaznaczam ze cokolwiek nie bedzie final ie to bede to robil sam, finalnie kwestia podlaczenia 3.1 to bede musial sie posilkowac forum, radami m.in. "Jake" ( o ile udzieli ) . Co do 1.9 to mam kogos kto mi finalnie wepnie to w elektryke troopa i zawirusuje bo tym ja sie nie zajmuje. Takze temat otwarty, zapraszam do dyskusji.