pasek wielorowkowy osprzętu 6ve1

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

pasek wielorowkowy osprzętu 6ve1

Postprzez mcgiver » 12 mar 2025, 20:18

jest takie zagadnienie nietypowe ;) .
Chcę kupić pasek osprzętu i stwierdzam że na necie już nic konkretnego nie można dziś znaleźć bo to jeden wielki śmietnik jest ,a nie baza wiedzy , 20 lat temu wpisywałeś hasło w googlach to wyskakiwało ze 2- 3 strony konkretów , to co jest dziś to nie da się nawet tego skomentować.....
Generalnie szukając części do 6ve1 wiekszośc opisów w sieci jest w zakresie 2000-2004rok , natomiast rzadko mozna znależć coś starszego do tej v-ki a mój jest z 98roku,
Ja wiem że generalnie w całym zakresie produkcji nie powinno być tu wielkich rozbieznosci ale jednak sam fakt mnie wkurwia że wiekszość części jest opisana jako od 2000roku.
Z tego co znalazłem występują paski 6pk2040 i 6pk2285 ; z kodów wynika że mają rozrzut długości aż o 245mm i tu pojawia się pytanie ; czy wystepowały te silniki w wersji bez klimy bo to może być własnie ta rozbieżność ?
Już nawet stwierdziłem że zawieszę na silniku cały osprzęt żeby można było to konkretnie zmierzyć, brakuje mi jeszcze pompy wspomy i alternatora , ale jutro moze to ogarnę jak doprowadzę te graty do ładu . Średnio mi się uśmiecha robić jakieś akrobatyczne pomiary na silniku który jeszcze jeździ w aucie lub zdejmować z niego pasek w celu pomiarów.
Starego luznego paska też niemam :roll:
fotki
https://photos.app.goo.gl/1kgBsvVFhX6ySvHc8
dziwkowóz E36 KABRIO ZMODZONY STROKER M50B29
coupe m54b30
e30 M10B18 wąska youngtimer
fortwo 750turbo-daily
Polift 3,5
od dużej pojemności lepsza jest jedynie jeszcze większa..
tylni napęd jest jak sex; po co jechać na ręcznym jak można dać w pizdę
mcgiver

Re: pasek wielorowkowy osprzętu 6ve1

Postprzez mcgiver » 13 mar 2025, 11:45

forum jak zwykle pomocne :roll: :)21
Po zamontowaniu wszystkich elementów osprzętu i nawinięcia sznurka na wszystkie koła pasowe wychodzi że to jednak ma być ten dłuższy pasek ,więc krótszy jest chyba do wersji bez klimy jeśli takie szły.
dziwkowóz E36 KABRIO ZMODZONY STROKER M50B29
coupe m54b30
e30 M10B18 wąska youngtimer
fortwo 750turbo-daily
Polift 3,5
od dużej pojemności lepsza jest jedynie jeszcze większa..
tylni napęd jest jak sex; po co jechać na ręcznym jak można dać w pizdę
mcgiver

Powrót do Isuzu Trooper II FL / Opel Monterey B (1998-2002)