Turbina

Isuzu Trooper

Turbina

Postprzez Cuguar » 07 lut 2009, 10:53

Od jakiegoś czasu mam problem z Turbiną i to dość poważny - nie działa :( Poprawiłem rurki podcisnienia - nic. Wymieniłem turbinę - nic. Turbina w ogóle się nie włącza. Równocześnie zaczął "znikać" olej. Jeżeli ktos miał podobny problem (pewnie nie), albo wie co to może być (może?) to bardzo proszę o pomoc. Chodzi o 2.8 TD
Cuguar

Re: Turbina

Postprzez lewy » 12 lut 2009, 19:26

witam ja mam podobny kłopot nie załącza się i wyciąga olej do rury wydechowej.Narazie ktoś mi doradził by zdjąć odmę która idzie dofiltra powietrza z pokrywy zaworów. Teraz nie wyciąga mi oleju a odmę przez którą dmuchają spaliny i olej włożyłem do butelki plastikowej i tam widać jak wywala olej ale niedużo.Dzięki temu zabiegowi nie ubywa oleju. Ale dlaczego turbina mi nie załącza to niewiadomo będę walczył jak coś naprawię to napiszę .
lewy

Postprzez memolek1 » 03 cze 2014, 23:06

odpowedzcie panowie co bylo przyczyna bo temat nie zamkniety
memolek1

Postprzez matee » 04 cze 2014, 11:41

Jakie masz luzy na wirniku to raz, druga sprawa to sprawdź czy chodzi grucha turbiny nie załączanie jak to mówisz raczej ma zwiazek z uszkodzeniem tej gruszy. Jeśli chodzi o ubutek oleju myśle że wali przez uszczelnienie wałka do wydechu bo inaczej silnik już by się rozbiegł i wybuchł ;D
Za odwagę trzeba płacić Strach jest za darmo.
Tel: 506-597-011
matee

Powrót do 1983-1991