Dzisiaj dzwoniłem do firmy (wcześniej kontakt e-mail)
http://wznhydrober.com.pl/ofirmie.html i rozmawiałem o wykonaniu tego wolniejszego przełożenia z materiałów o zwiększonej wytrzymałości, ku mojemu zdziwieniu właściciel od razu zorientował się, że zapewne części te będą wykorzystywane do off-road'u
(później dodałem że mają wytrzymywać opony 37"
i mocniejsze silniki), dowiedziałem się firma ta robiła już nie raz takie wolniejsze i wytrzymalsze od standardu przełożenia lecz do patroli i co jakiś czas mają na nie chętnych
(rozmówca poinformował że codziennie zajmują się robieniem takich części od tirów po osobówki). Co do gwarancji nie chcieli dać dłuższej niż te pół roku ale gwarantują, że tego nie da się zajeździć i nikomu się tego nie udało uśmiercić
Dowiedziałem się, że cena 1500zł za komplet przy zamówieniu 4 kompletów jest ceną maksymalną (nie miałem wymiarów i dlatego mówią że max tyle wyjdzie), na zrobienie będę musiał wysłać swoje jako wzór i wtedy dopiero dokładnie wycenią.
Po tej rozmowie ta firma przekonała mnie do siebie tym że głównie się zajmują produkcją części do mostów, rozmówca zna się na rzeczy (sam zaproponował wolniejsze przełożenia) i mają klientów na wolniejsze przełożenia do patroli
Pozdrawiam
Uff