Nie ma sprawy. Dla Ciebie wszytkoseb_81 napisał(a):Mam pytanie - zakupiłem lampy od bighorna z kierunkiem w budzie ( rezygnuje z lamp w zderzaku ) -czy ktoś z forumowiczów przerabiał ten temat.Chodzi mi o doprowadzenie przewodów. Ciągnę je od dołu (tam gdzie były w zderzaku ) czy muszę wiercić otwory żeby doprowadzić,czy inna możliwość. Może ktoś montował to pomoże tez z kolorami kabelków.pozdrawiam
pafel napisał(a):po lekturze tematu o światłach też wywaliłem te ze zderzaka ponieważ już miałem je w strzępach a zamienników nowych jakoś nie znalazłem.
Po operacji przekładkowej mam pare nowych doświadczeń:
1. wolna komora w lampie nie ma odbłyśnika więc żarówka tam zamontowana świeci trochę słabiej niż by mogła - u mnie jest pozycja i stop
2. do wiązki haka nie mogłem sie wpiąć ponieważ instalacja była chyba fabryczna (wyglądała dosyć pożądnie) i był w niej specjalny przekaźnik dzięki któremu instalacja oświetleniowa autka nie jest obciążana przez instalację przyczepy a co za tym idzie po wymontowaniu żarówki migcza ze zderzaka przerywacz zaczął szybko pracować - tak jak przy przepalonej żarówce pomimo podłączenia do wiązki żarówki 21 W
3. wpiąłem sie w instalacje oryginalną w miejscu gdzie jest schowany lewarek - właściwe przewody bardzo łatwo złokalizować ponieważ jest tam wtyczka na której wszystko elegancko mozna sprawdzić - jak ktoś chce to mam zapisane kolory przewodów który do czego - no i nie trzeba niczego dziurawić w nadwoziu ani w żadnych gumach.
4.korzystając z tej samej wiązki puściłem światła od wstecznego do zderzaka - tam w dziurach po starychlampach zamontuję 2 halogeny
5.przewody z prawj lampy poprowadziłem pod listwą przykręconą na tylnym progu - 4 kabelki, z lewej lampy tyle samo, tam też znajduje się oryginalna instalacja
6.oprawki wykorzystałem z lampek zderzakowych
pafel napisał(a):wiązka zakończona wtyczką i wychodząca z auta przez lewy błotnik na zewnątrz przez gumowy dławik około 30 przewodów zakończona wtyczką:
zielony z żółtym paskiem - stop
drugi zielony z żółtym paskiem - 2 stop
różowy z czarnym paskiem - migacz prawy
zielony z czrnym paskiem - migacz lewy
zielony z czerwonym paskiem - pozycja
pomarańczowy z czarnym paskiem - druga pozycja
tak jest przynajmniej w mim montku
mfw napisał(a):Mam pytanie:
Czy ktoś próbował namieżyć wtyczkę pasującą do tych lamp:
Zdięcie jest troche nie wyraźne ale z tego co się przyjżałem to jest ona bardzo zbliżona do orginalnej głowna róznica to taka iż zamiast 4 pinowa jest sześcio.
seb_81 napisał(a):Lampy założone - ładnie się prezentują ,przeróbki trwały 4 godziny, trochę lutowania było
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości